Un barbat de 38 de ani, din Lupeni, a fost salvat luni dupa amiaza din zona vârfului Parângul Mic, dupa ce a suferit o posibila fractura in zona genunchiului de la piciorul stâng.
Operatiunea de salvare a inceput la ora 15.30 si s-a incheiat in jurul ori 18.00, fiind desfasurata de o echipa formata din cinci salvamontisti de la Formatia Petrosani.
Din primele informatii, barbatul a avut in intentie sa strabata un traseu intre vârfurile Parângul Mare (2.519 m) si Parângul Mic (2.047m). In timp ce se indrepta spre Parângul Mic a alunecat, din neatentie, si a cazut, dupa care nu a mai putut sa-si continue drumul si a cerut ajutor.
Interventia salvamontistilor s-a declansat foarte repede pentru ca o echipa a Salvamont Petrosani se afla in zona Parângul Mic si astfel a reusit sa ajunga intr-o jumatate de ora la locul incidentului”, spune seful Serviciului Public Judetean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.
Dupa ce salvamontistii i-au acordat primul ajutor, barbatul a fost adus pâna in statiunea Parâng, de unde a fost preluat de un echipaj SMURD si transportat la spitalul din Petrosani pentru ingrijiri medicale.