“Muntele”, un sindicat artificial cu iz de ilegalitate

In loc sa aiba grija de ortacii care-si rup spinarile in fundul minelor sau sa isi rezolve problemele legate de lipsa reprezentativitatii, sindicalistul Petre Nica se ocupa de rafuieli personale. Pentru ca Radu Voina, liderul Sindicatului de Paza ”Vulturul Negru” a avut ”nesimtirea si tupeul” de a arata, prin instanta, ca reprezentativitatea Muntelui nu exista decat in capul lui Bebe Nica si al acolitilor sai, acesta din urma s-a gandit la razbunare.

Iar razbunarea lui, pentru care Nica este vestit pe holurile minei Lupeni, se rezuma la o actiune in justitie, prin care cere desfiintarea sindicatului lui Voina. Voina, in schimb, se amuza copios si spune ca asa se actioneaza cand caracterul iti lipseste cu desavarsire.

”Tinand cont de desele contacte pe care le-am avut cu terti prin care ”m-au rugat” sa-mi retrag plangerile penale facute impotriva celor cinci ”zmei” din biroul executiv al Muntelui, aceasta ultima gaselnita a lor dovedeste lipsa de calitate si de caracter. Ei nu au avut timp sa mearga in instanta sa apere drepturile angajatilor CNH, nu au negociat un CCM favorabil angajatilor CNH, dar in schimb se ocupa de gainarii de genul falsificarii vointei membrilor Sindicatului Muntele si impunerea unor tuteri sindicali care n-au creat nimic in viata lor, dar au cauzat dezastre, mutilari sufletesti si fizice. Aceasta miscare ”inteligenta” imi demonstreaza ca liderul informational al Muntelui, inteleptul director Jujan a aflat ca este posibila inceperea urmaririi penale impotriva acolitilor sai pe care, asa cum bine ii cunoastem, vor avea grija sa toarne toate nenorocirile in carca lui. Eu inteleg ca funia s-a strans in jurul gatului lor, iar aceasta este dovada neputintei si nimicniciei lor. Cat despre rezultatul actiunii lor, aceasta are o singura finalitate, adica respingerea actiunii si plata daunelor catre sindicatul meu, sume care vor fi cedate in totalitate celor peste 300 de membri de sindicat, in mod egal”, a declarat Voina, pentru Cronica Vaii Jiului.

Cat despre pierderea reprezentativitatii, Bebe Nica sustine ca nu-l afecteaza prea tare acest lucru, pentru ca ”oricum Compania Nationala a Huilei va fi divizata luna viitoare”.

”Este o eroare judiciara. Vom astepta comunicarea din partea instantei si atunci vom vedea exact care este motivarea si vom relua procedura de acordare a reprezentativitatii. Salariatii au un contract colectiv de munca valabil pana la data de 31 decembrie 2012, iar in maxim o luna, Compania Nationala a Huilei va fi divizata si oricum trebuia sa trecem printr-un proces de redobandire a reprezentativitatii, fiind vorba de un alt angajator. Deci nu este un capat de tara ce s-a intamplat”, precizeaza Petre Nica.

Totusi, contestatarii Muntelui il acuza pe Nica de fals si uz de fals, urmand sa se aleaga cu cateva plangeri penale.

”Munca noastra, a oamenilor cinstiti, a dat rezultate. Justitia a hotarat ca avem dreptate. In mod logic, tot ce a semnat Muntele este fals, uz de fals si nul de fapt. Asteptam sa vina hotararea si in functie de ceea ce va cuprinde, vom vedea ce vom face privind cardasia dintre CNH si Muntele. Asta arata imixtiunea CNH in sindicate. Acum noi vom face plangeri penale pe banda rulanta”, a declarat Valter Cojman, presedintele executiv al Federatiei Nationale a Muncii.

Zoltan Lacatas, presedintele Ligii Sindicatelor Miniere Valea Jiului (LSMVJ), spune ca Muntele este ”un sindicat artificial”.

”Este o dreptate facuta de justitie, pentru ca in momentul in care am sesizat ca CCM-ul a fost negociat cu un sindicat artificial, s-a demonstrat ca nu este un sindicat reprezentativ. Sindicatul Muntele nu a fost si nu este reprezentativ. Ne vom documenta foarte clar si vom actiona in beneficiul salariatilor, pentru ca in perioada august 2011 – aprilie 2012 s-au facut foarte multe nedreptati salariatilor. Cert este ca Muntele a jucat mana in mana cu CNH”, sustine Lacatas.

Anamaria NEDELCOFF

Advertisements

4 comentarii la „“Muntele”, un sindicat artificial cu iz de ilegalitate

 • 21 mai 2012 la 19:36
  Permalink

  Suntem oripilati de tupeul si impertinenta acestui asa zis lider de sindicat petre nica ,am dori sa stim din ce fonduri isi achita acest lider toate aceste reglari de conturi cu alti lideri de sindicat prin instanta ,este clar ca nu din propriul buzunar ci din cotizatiile noastre ,suntem totodata si consternati datorita faptului ca dupa ce cotizezi zeci de ani la sindicat nu beneficiezi de nici un ajutor in situatia in care ai motive reale ti se spune ca nu sunt bani,aceste cotizatii care ni se retin luna de luna abuziv nu se regasesc in nici un caz asa cum prevede ccdm ,ca se duce nica si campian cu 3-4 lingai de a lor pescuit asta nu inseamna intreg colectivul unitatilor miniere de la care se retine cotizatia.El ,petre nica isi permite aceste cheltuieli de judecata doar din dorinta disperata de a nu pierde locul de la vaca de muls deoarece iar cam greu sa isi achite creditele de zeci de mii de euro doar din venitul de salariat [unde nici macar nu presteaza] din pensiunea din straja sau de la farmacia sotiei ,pe cand un simplu miner munceste pe branci sa traiasca de pe o zi pe alta.

 • 22 mai 2012 la 04:36
  Permalink

  Nica si acolitii sunt corupti de catre CNH prin simplu fapt ca li se platesc posturile neprestate cu toate sporurile aferente. Pe intelesul tuturor: SUNT PONTATI FICTIV, CEEA CE CONSTITUIE FAPTA PENALA. Apoi isi mai iau bani si din cotizatiile fraierilor care le platesc catre acesti indivizi si mai primesc si bani de la CNH pentru combustibili. Din cate stiu, Nica primeste bani pentru masina proprie, care este un jeep, cel putin 1 000 lei pe luna pentru combustibil. Exact nu stiu, pentru ca CNH nu raspunde cererilor de informatii de interes public. Probabil au multe de ascuns, mai ales cine este vinovat de deturnarea autobuzelor in martie 2012, cati bani s-au pierdut, cati bani s-au cheltuit cu combustibilii autobuzelor deturnate, ce masuri s-au luat, etc.

 • 23 mai 2012 la 19:08
  Permalink

  NICAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!
  JURCAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!
  GATA!
  STOP JOC!
  FEDERATIA ENRGETICA A PRIMIT REPREZENTATIVITATEA!
  SE INTOARCE LACATAS LA CONDUCEREA SINDICATELOR!
  HA-HA-HA!
  NIMICURILE DE LA MUNTELE SUNT PE FARAS!

Comentariile sunt închise.