Campanie electorala la scoli, dar cu amplasare legala. In municipiul Petrosani, si nu numai afisele electorale sunt lipite oriunde, desi reprezentantii administratiei publice locale au amejat locuri spciale in acest sens.

Si vorbind de locuri special amenajate amintim de intrarea spre Colegiul National Mihai Eminescu din Petrosani. aici, un panou electoral este amplasat absolut corespunzator, pe domeniul public. Singura neconcordanta o reprezinta insa apropierea acestuia de unitatea de invatamant. Dupa cum afirmau si reprezentantii InspectoratuluI Scolar General Hunedoara, campania electorala este strict interzisa in scoli.

„Campania electorala este interzisa in unitatile de invatamant. Daca se vor intampla cazuri in care acest lucru sa se intample, directorii unitatilor scolare vor fi demisi pe lor”, afirma Alexandru Lautaru, inspector scolar general.

Nimeni insa nu specifica faptul ca panourile nu pot fi amplasate in imediata apropiere a unitatilor de invatamant, pe domeniul public. Astfel, liceenii care unii dintre ei au drept de vot pot sa vada care sunt ofertele electorale pentru alegerile din 10 iunie a anului curent.

Ilegalitati si la Petrila si Lupeni

Atat la Petrila cat si la Lupeni au rasarit mai multe afise elctorale in zone care nu coincid cu cele puse la dispozitia partidelor politice de administratia publica.

Reprezentantii celor dua primarii din Valea Jiului au dat dispozitii cu locurile de afisaj electoral, insa se pare ca reprezentantii partidelor politice nu respecta aceste locuri. Astfel, la Petrila exista 13 locuri speciale pentru afisaj electoral. Surprinzator este faptul ca unul dintre aceste locuri special amenajate se afla chiar langa Scoala din Jiet. Si la Lupeni au fost stabilite 10 astfel de locuri, insa in ambele localitati nimeni nu respecta aceste prevederi.

Raul IRINOVICI