Sute de oameni au umplut parcul din cartierul Barbateni din Lupeni, acolo unde candidatii USL la functiile de primari pentru localitatile Vaii Jiului s-au lansat oficial in cursa. Alaturi de oamenii politici care isi doresc sa ramana pe functiile ocupate deja, ori de cei care doresc sa ajunga pentru prima data in fruntea administratiilor publice, s-au aflat ministri, secretari de stat, deputati, senatori sau liderii USL de la Deva.

Municipiul Lupeni s-a colorat in rosu si galben, culorile principalelor partide politice care compun USL si ai caror candidati la primariile  din Valea Jiului s-au lansat ieri in fata electoratului. Pe scena amenajata in Parcul Barbateni au urcat, pe langa candidatii la primarii, presedintele Consiliului Judetean Hunedoara, Mircea Molot – candidat la inca un mandat in aceasta functie, ministrul Muncii, Mariana Campean, Septimiu Buzasu – secretar de stat in Ministerul Transporturilor, fostul ministru al Invatamantului, Ecaterina Andronescu, Laurentiu Nistor – copresedinte al USL Hunedoara, deputati si senatori ai USL din judet, precum si alti lideri politici ai uniunii. Speech-urile electorale au fost precedate de un concert de muzica populara sustinut de Mariana Deac, Lena Miclaus, Cristian Fodor si Eugen Mihaila, iar atmosfera a fost incinsa ulterior de HI-Q si Marcel Pavel.

Sarbatoare in Comuna Pui-Primarul Stoica s-a lansat in cursa electorala

La Pui oamenii au venit in numar mare la lansarea candidatului USL la functia de primar. Acesta este primarul in exercitiu, Victor Tiberiu Stoica, iar sala Caminului Cultural din comuna s-a dovedit a fi neincapatoare pentru multimea de oameni venita sa fie alaturi de liderii USL si de candidatul lor.

La Pui, atmosfera a fost intretinuta de renumitul Taraf de la Vata, care a smuls ropote de aplauze din partea asistentei. Iar primarul Stoica si-a prezentat atat realizarile din mandatul care tocmai se incheie, precum si obiectivele pentru perioada 2012 – 2016. Astfel, primarul comunei Pui le-a promis oamenilor ca in centrul comunei va fi construita o hala agroalimentara, dar localitatea va beneficia si de un teren sintetic pentru sport. De asemenea, se va finaliza lucrarea de alimentare cu apa in satele Serel, Rusor si Baiesti, la fel ca si lucrarile de canalizare pentru apele menajere. In plus, in satul Galati va fi realizata o statie de epurare a apelor uzate. In perioada 2012 – 2016 localnicii din Ponor vor avea apa potabila in gospodarii, iar strazile din satul Pui vor fi asfaltate la fel ca si alte drumuri comunale din Hobita – Uric, Baiesti sau Fizesti. Victor Stoica a mai pus accent pe modernizarea comunei, dar si pe oferirea de facilitati pentru oamenii de afaceri, in vederea crearii de noi locuri de munca.

Carmen Cosman