Gradinita din Colonia Petrosani a fost inchisa de inspectorii de la DSP din cauza neregulior de acolo. Copiii stateau de la inceputul anului scolar in camere cu dusumele mucegaite si WC-urile nu erau deloc corespunzatoare. Pâna la remedierea deficientelor, copiii sunt nevoiti sa stea acasa.
Mai muli copii au stat in camere pline de mucegai de gând a inceput scoala, motiv pentru care o gradinita din municipiul Petro?ani a fost inchisa de inspectorii Directiei de Sanatate Publica (DSP) Hunedoara, din cauza conditiilor sanitare ce ar fi pus in pericol sanatatea copiilor. Inca de acum doua saptamâni, aici camerele erau improprii, iar constructia, care si asa se afla intr-o zona cu probleme, nu mai putea gazdui, in aceste conditii, copiii. Zona din jurul cladirii in care invata cei mici este impânzita de gunoaie si cladirea in sine este plina de mucegai.
„Este vorba despre o gradinita care nu are autorizatie sanitara de functionare si s-a dat si suspendarea activitatii din partea colegilor de la control in sanatate publica. Printre motivele pentru care nu a primit autorizatie sanitara de functionare si a primit si suspendarea activitatii se numara: neasigurarea circuitelor functionale, grupuri sanitare necorespunzatoare, dar si dusumele cu umiditate crescuta, care au dus la dezvoltarea mucegaiului, lucru care poate sa duca la aparitia accidentelor in cadrul copiilor, dar si la cresterea riscului de imbolnabire a aparatului respirator”, declara dr. Cecilia Birau, purtator de cuvânt al DSP Hunedoara.
Activitatea gradinitei a fost suspendata pâna la remedierea problemelor constatate de inspectorii de sanatate. Gradinita este situata in cartierul Colonie din Petro?ani ?i functiona intr-o cladire veche, iar de jur imprejur sunt numai gunoaie.

Diana Mitrache