Sumele defalcate din taxa pe valoarea adaugata si a sumele din cota de 18,5 la suta din impozitul pe venit au fost repartizati de consilierii judeteni, iar banii vor fi folositi pentru sustinerea programelor de dezvoltare locala si a proiectelor de infrastructura. Alesii de la judet au avut de impartit 17,2 milioane lei, o suma mai mica decat cea de anul trecut. In consecinta, o serie de primarii din judet au ramas fara bani, insa presedintele CJ Hunedoara, Mircea Molot, a precizat ca la aceste primarii – conduse de oameni ce fac parte din actualul partid aflat la guvernare – banii vin direct de la Guvern. Asa ca, s-a considerat ca ar fi inechitabil, fata de ceilalti primari, sa li se aloce si acestora bani.

De asemenea, reprezentantii CJ Hunedoara au repartizat si banii pentru drumurile judetene si comunale, o suma de asemenea diminuata in acest an. Conform hotararii adoptate in plen, sase milioane de lei sunt alocati drumurilor judetene, in vreme ce pentru drumurile comunale au fost repartizate ale zece milioane de lei.  Consiliul Judetean imprumuta 15 milioane de euro Pe de alta parte, pentru finalizarea a 11 proiecte de modernizare a unor tronsoane de drumuri judetene, Consiliul Judetean va contracta un imprumut de 15 milioane de euro, care va fi rambursat in urmatorii 20 de ani. „Am ales aceasta solutie pentru ca suntem in pericol de a nu ne finaliza investitiile.

Am fost nevoiti sa alocam doua treimi din sumele primite de la Guvern spre primarii, fiindca sunt unele unitati administrative cu bugetul diminuat atat de mult incat nu mai au cum sa isi desfasoare activitatea pe acest an. Avem un buget care ne permite sa luam acest imprumut pentru a finaliza investitiile, iar cu sumele repartizate de la centru sa mentinem celelalte drumuri in stare de functiune”, a declarat presedintele Consiliului Judetean, Mircea Molot. Carmen Cosman