Scandal la Spitalul de Urgenta Petrosani, unde tatal unui baietel de numai 3 ani si jumatate il acuza pe un medic chirurg ca, in timpul operatiei, a  incurcat manile copilului. Practic, micutul avea o problema la mana dreapta, dar doctorul l-a operat la stanga. Colegiul medicilor si conducerea SUP trebuie acum sa descalceasca itele problemei.

Alexandru, de numai 3 ani si jumatate, avea o urgenta chirurgicala la mana dreapta, insa copilul s-a trezit operat la mana stanga. Tatal lui, Florin Danciu, este decis sa mearga pana in panzele albe si spune ca medicul in cauza, Sorin Bratila, i-a nenorocit copilul. „Baietelul a avut mana in ghips, iar de la Ortopedie s-a considerat ca problema poate fi rezolvata prin operatie si i s-a facut trimitere la Sectia de Chirurgie Plastica, la doctorul Bratila. Luni, copilul a fost internat, iar astazi a fost operat”, povesteste tatal micutului Alexandru. Acesta spune ca desi se scria clar ca este vorba despre mana dreapta si exista chiar si o radiografie, in timp ce problema medicala era vizibila, doctorul Bratila l-a operat exact la mana opusa, adica la stanga. „Am vorbit cu medicul, care mi-a spus ca asa scria pe hartiile pe care le-a primit el. Am depus plangere la conducerea spitalului si la Colegiul Medicilor”, a mai spus Florin Danciu.

Problema a intrat deja in atentia conducerii SUP, care trebuie sa afle cum de s-a facut o asemenea greseala. „Vom declansa o ancheta interna si vum vedea care este situatia. Se va discuta cu toate partile implicate”, a declarat medicul Alin Vasilescu, managerul Spitalului de Urgenta Petrosani.

Carmen Cosman