Ministerul Economiei amana din nou procesul cu minerii

Ministerul Economiei si Comertului a cerut un nou termen de judecata in procesul intentat de Sindicatul „Muntele”. Avocatii Ministerului Economiei au cerut, ieri, un nou termen magistratilor Tribunalului Hunedoara, pentru a-si pregati apararea in dosarul in care in procesul intentat de Sindicatul „Muntele” prin care sindicalistii au solicitat aplicarea actului aditional la contractul colectiv de munca. Reprezentantii sindicatelor spun ca aceasta amanare nu este decat un mod al guvernantilor de a tergiversa lucrurile.

”Este o tergiversare. Odata ce ai semnat un contract si un act aditional, acesta trebuia pus in aplicare. Acum se dau termene pana in iunie, dupa aceea vine vacanta judecatorilor, termenele se mai dau prin septembrie si uite asa se tergiverseaza procesul. Acest lucru nu trebuia sa se intample, contractul trebuia pus in aplicare de la data semnarii lui. Asa este legal”, a declarat Zoltan Lacatas, presedintele Ligii Sindicatelor Miniere Valea Jiului (LSMVJ).

Cauza, care se afla pe rolul Tribunalului Hunedoara,  fost disjunsa dintr-un dosar mai complex, in care Compania Nationala a Huilei Petrosani a dat in judecata Sindicatul „Muntele”, ca fiind reprezentativ, dupa greva minerilor din luna martie.

CNH a pierdut procesul, insa, la randul lor, sindicalistii au formulat in instanta o cerere de chemare in judecata a reprezentantilor Companiei si pe cei ai Ministerului Economiei si Comertului. Dosarul a ajuns pe rolul judecatorilor de la Tribunalul Hunedoara in data de 27 martie, dar pina acum procesul a suferit doar amanari.

Petre Nica, liderul Sindicatului Muntele, precizeaza ca odata ajunsi la putere, actualii guvernanti au uitat ce au promis in urma cu trei luni. Potrivit presedintelui Sindicatului „Muntele” actiunea a fost formulata pentru nepunerea in aplicare a actului aditional la Contractul Colectiv de Munca privind majorarea sporului de pericol, in conditiile in care acest act a fost semnat inclusiv de ministrul Economiei de la acea vreme, Ion Ariton.

”Intr-un fel se vad lucrurile din opozitie si in alt fel cand ajungi la putere. Daca in urma cu trei luni cei din opozitie promiteau ca daca ajung la guvernare, mineritul din Valea Jiului va fi una dintre prioritatile lor, acum lucrurile s-au schimbat. Ma asteptam la o asemenea situatie, pentru ca ii cunosc pe guvernanti de 20 de ani. Mineritul a ajuns in aceasta situatie din cauza guvernantilor, fiindca ei au pasat problema minerilor de la un guvern la altul”, a declarat Petre Nica.

Constantin Jujan, directorul general al Companiei Nationale a Huilei, a precizat ca nu are niciun comentariu de facut referitor la aceasta situatie.

Carmen COSMAN

Anamaria NEDELCOFF

Advertisements

4 comentarii la „Ministerul Economiei amana din nou procesul cu minerii

 • 15 mai 2012 la 20:50
  Permalink

  De vina sunt acesti sindicalisti incompetenti si corupti ,de situatia mineritului deoarece intotdeauna si-au pus doar interesele personale pe primul plan nici in zi de azi nu stiu cum sa negocieze interesele celor care-i platesc si nici nu se duc la minister cu solutii viabile si pertinente pt minerit ,iar acest impostor bebe nica sa plece in pensie ca indeplineste toate conditiile a furat si s-a imbogatit destul pe spatele minerilor nu au facut nimic pt mineri .Daca ar fi fost un bun sindicalist si sa fie interesat sa faca ceva pentru minerit si nu doar pt el nu ar iesi toata ziua in presa sa se lamenteze dand vina cand pe guvernanti cand pe dusmanii de la alte sindicate ,mititelul de el sufera de teoria conspiratiei ,in loc sa recunoasca ca interesele lui sunt cu totul altele nicidecum sa faca ceva bun pt minerit .

 • 16 mai 2012 la 04:56
  Permalink

  A intrat la guvernare haitele de PSD-isti care isi umplu buzunarele de bani si isi baga nevestele si copii in posturi publice.

 • 16 mai 2012 la 05:03
  Permalink

  „Petre Nica, liderul Sindicatului Muntele, precizeaza ca odata ajunsi la putere, actualii guvernanti au uitat ce au promis in urma cu trei luni.”
  Oare cum a ajuns marele sindicalist la aceasta concluzie dupa numai zece zile de guvernare? probabil consultandu-se cu colegul sau Domokos, candidat la locale pe listele pdl… Oare cum se impaca opiniile de ” stanga” ale oricarui sindicalist cu cele de o oarecare „extrema dreapta” daca ne gandim la relatiile de munca adoptate de guvernele pdl in 2011? Probbil ca vrea sa schimbe lucrurile din interior… Membrii de sindicat de la paroseni ar trebui sa ii retraga mandatul… din pacate sunt prea satui pentru a reactiona!

 • 16 mai 2012 la 16:34
  Permalink

  Incepand de azi 16 05 2012 sindicatul muntele(intentionat am scris cu litere mici)nu mai are reprezentativitate.In sfarsit legea a facut dreptate.Pentru conformitate vedeti portalul instantelor de judecata just ro

Comentariile sunt închise.