Doua persoane au ajuns la spital dupa ce au fost arse pe maini si picioare intr-un incendiul provocat la Petrosani. Cei doi au suferit arsuri grave in urma unui incendiu provocat de una dintre victime.

Focul a izbucnit luni dimineata, in jurul 0.30, la un imobil situat pe strada Cuza Voda din Petrosani. Potrivit pompierilor incendiul se manifesta la o bucatarie de vara in care se aflau 2 persoane. Vecinii spun ca acestia se certau mereu si ca se asteptau la asa ceva. „Cred ca si-au dat foc reciproc. Mereu erau certuri aici si ma asteptam ca intr-o zi sa se intample asta, pentru ca le-am mai atras atentia sa inceteze cu scandalurile. Acum sunt arsi amandoi, dar nu grav,ca au plecat pe picioarele lor”, spune Laurentiu Kis, vecin cu victimele.

Echipajele de interventie au reusit sa scoata din casa victimele si le-au predat paramedicilor SMURD care au acordat primul ajutor si au transportat ranitii la Unitatea de Primire a Urgentelor din Petrosani. Aici medicii au constatat ca prezentau arsuri de gradul 2 si 3 pe aproximativ 50 la suta din suprafata corpului.

Pentru stingerea incendiului au intervenit 3 echipaje de pompieri cu autospeciale de lucru cu apa si spuma, iar operatiunea de lichidare a focului si efectelor acestuia au durat aproape 3 ore. Mai mult, focul a afectat si garajele Apa Serv. „Pe la miezul noptii au venit pompierii. Stiu de la colegul meu care era de serviciu ca au fost flacari si ca sunt doua victime la spital”, sustine si Nicolae Albeanu, paznic la Apa Serv, societate care a fost afectata de incendiu. „Noi avem acoperisul a doua garaje ars in urma incendiului. Se va face o evaluare a pagubelor, deocamdata este o ancheta in curs de desfasurare. Din fericire, masinile care erau in garaj nu au fost afectate”, spune  Gabriela Gomoi, purtator de cuvant SC  Apa Serv.

In incendiu au ars o bucatarie de vara, 40 de metri patrati din acoperisul unui garaj situat in imediata apropiere precum si mai multe anexe gospodaresti.

Politia din Petrosani face acum cercetaripentru a stabili cum a fost posibil ca focul sa se extinda la atatea imobile.

Diana Mitrache