In sfarsit, dupa ani intregi in care s-a tot vorbit de asta, iata ca acum se concretizeaza. Piata Dacia din Cartierul Aeroport a intrat incepand de ieri, 15 mai, in reabilitare cu bani de la bugetul local. Primarul Tiberiu Iacob Ridzi a fost acolo si a vorbit si cu constructorul, care a dat asigurari ca lucrarea va fi terminata mai repede decat este prevazut. „ Constructorul a intrat in teren si se apuca de lucrari. Vom avea si aici o piata moderna, frumoasa si cu tot ceea ce trebuie. In afara de acoperis, avem in plan sa schimbam mesele, sa facem niste boxe si tot ceea ce este necesar pentru ca actul de comert sa se desfasoare in conditii bune si cat mai igienic”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul Municipiului Petrosani.

De asemenea, pe perioada derularii lucrarilor s-a gasit si o solutie pentru comerciantii care isi vindeau marfa aici. “ Am amenajat un spatiu vizavi de piata, niste mese, unde comerciantii isi vor vinde produsele pe perioada lucrarilor”, a mai spus primarul Petrosaniului.

Acest proiect de reabilitare a Pietei Dacia este unul mai mult decat necesar, pentru ca vanzatorii de aici si-au desfacut marfa in conditii improprii pana acum. Pe langa asta, ei nu au avut nici macar o toaleta, fara sa mai vorbim de spatii de depozitare.  Lucrarile sunt executate de o firma din Petrila, iar valoarea este de peste 3 miliarde si jumatate de lei vechi.

Luiza Andronache