In cel mult doua saptamani vor fi reluate lucrarile la Catedrala Ortodoxa din Petrosani ce va purta hramul „Sfantul Ilie”.

Pana in prezent, in aceeasi zona, a fost inaltat si sfintit un paraclis cu hramul „Acoperamantul Maicii Domnului”. „Cred ca lucrarile de construire vor demara in viitorul foarte apropiat, mai exact, doua saptamani. Pentru inceput, se va lucra la fundatia si demisolul viitoarei cladiri, unde urmeaza sa fie efectuate sapaturi la o adancime de

5 – 6 metri” ”, a spus preotul paroh al viitoarei Catedrale, Gabriel Bulf. Banii necesari demararii lucrarilor la viitoarea catedrala au fost pusi la dispozitie de catre Primaria municipiului Petrosani si Consiliul Judetean Hunedoara.

„Am primit din partea primariei din Petrosani 50.000 de lei si din partea Consiliului Judetean alti 25.000 de lei. Deocamdata, acesti bani sunt extrem de bine-veniti, pentru lucrarile ce urmeaza sa le derulam in acest an”, a mai precizat preotul Gabriel Bulf. Pe langa Catedrala, pe terenul in suprafata de 3.000 mp acordati de primaria din Petrosani catre Episcopia Devei si Hunedoarei va fi ridicat si un centru socio-cultural.

Mircea Nistor