Muzica pe versuri specifice, strigaturi in rime, dinamism si voie buna, la lansarea candidatului USP la fotoliul de primar si al candidatilor pentru Consiliul Local Petrila. Sala Casei de Cultura ”Ladislau Schmidt” a fost arhiplina. Cu scandarea Uniunii a fost mai greu pentru ca nu se intelegea daca se striga USP sau USL…

In prima zi a campaniei electorale, primarul in functie al Petrilei, Ilie Paducel, s-a lansat in cursa electorala pentru un nou mandat. Echipa sa de consilieri sunt in majoritate chipuri noi, vreo 9 ingineri, medici, economisti, cadre didactice, un artificier si un electrician, acoperind toata paleta socio-profesionala a Petrilei.

O data cu aceasta lansare, a fost si cea a lui Mircia Muntean, candidatul aceleiasi uniuni politice pentru sefia Consiliului Judetean. Mircia Muntean nu a fost atat de debordant ca de obicei, pentru ca marea parte a desfasuratorului evenimentului s-a axat pe petrileni.

La eveniment au lipsit oficialii si sefii judeteni, care de regula sunt invitati pentru a da greutate candidatului sustinut. Se pare ca acesti au considerat ca Ilie Paducel nu are nevoie de aceasta parada fiind eternul primar al Petrilei.

In schimb  i-au stat alaturi si au ”evoluat” cu aplomb si talent de politicieni obisnuiti cu scena, Tiberiu Iacob Ridzi, primarul Petrosaniului, care a acoperit si reprezentarea judeteana fiind vicepresedinte PDL Hunedoara, si Ilie Botgros,

primarul orasului Aninoasa.

Tiberiu Iacob Ridzi a declarat ca Paducel este unic in Valea Jiului, in sensul ca talentul si determinarea lui in a-si atinge scopurile nu se regasesc la nici un primar din zona, drept pentru care este primarul cu cele mai multe proiecte implementate.

Ilie Botgros, pitoresc si vulcanic cum il stie toata lumea, a evoluat in stilul specific. A lansat indemnuri mobilizatoare care au facut ca sala sa explodeze si a parafat o fraza ca fiind prezicere pentru Petrila si, fireste, pentru Aninoasa: Daca nu te numesti Ilie, n-ai ce cauta la primarie!

Ileana Firtulescu