Crin Antonescu si Victor Ponta au visat toata viata sa o puna de o Revolutie. Si cum prind ocazia vreunei manifestari se si viseaza, triumfatori, in drum spre Cotroceni. Ceva de genul, „Mihaela, dragostea mea!”

Cei doi rebeli de duminica, niste juni la vremea Revolutiei din 1989, dar cu veleitati de mari razboinici, s-au facut din nou de comedie cand au sperat ca-l vor putea transforma pe Arafat, un personaj foarte indragit de romani, intr-un nou László T?kés. Dar au scuipat contra vantului….

Cei doi lideri politici nu au inteles faptul ca Arafat si-a dat demisia nu pentru a deveni marioneta USL, ci pentru ca apara o cauza. Dar acest lucru nu i-a impiedicat pe Crin si pe Ponta sa viseze la suspendarea presedintelui, la sesiune extraordinara, ori la alegeri anticipate. Paradoxal, poporul, prin cele cateva sute de reprezentanti ai lui iesiti in strada, vrea alegeri anticipate? Ma indoiesc, ca la cat sunt de goi la buzunare si-n stomac romanii, sa nu ceara, mai curand, pensiile si salariile inapoi, zahar, ulei, curent, ori benzina ieftina.

Asa constiinta politica, numai in anul Caragiale se poate, la fel cum s-a intamplat si cu mobilizarea USL prin SMS, ori prin retelele de socializare. Numai ca, locul oamenilor dezamagiti, pe buna dreptate, de reformele guvernantilor, a fost luat de  huliganii din galeriile echipelor de fotbal din Capitala.

Astia, abia asteapta un semnal ca sa aiba motiv de incaierare. Ce a urmat era previzibil, maini si picioare rupte, capete sparte, magazine devastate si alte acte de vandalism. Din pacate, Crin si Ponta s-au grabit, a cata oara? ca fata mare la maritat.

Cei doi guerrilleros de Dambovita, care au vrut sa-i arate lui Basescu ca au cojones, s-au trezit, in schimb, in fruntea unor putoi cu fulare la gura. Toate violentele petrecute si cu care majoritatea romanilor nu sunt de acord vor fi automat asociate numelui celor doi, care, din cauza betiei de putere, scandeaza, militeaza si peroreaza, fara sa-si dea seama ca nota de plata va fi platita la alegeri. Iar Basescu, din fotoliul sau asezat in fata televizorului, nu face decat sa se distreze savurandu-si paharul cu whisky cu patru cuburi de gheata….

Marius MITRACHE