Primarul Danut Buhaescu se pregateste de fapte mari In acest an, sperând sa-si asigure o situatie financiara foarte buna, din parandaratul pe care ar urma sa-l obtina In urma Inchirierii carierei de piatra de la Câmpu lui Neag. La bursa zvonurilor se arata ca numai comisionul lui Buhaescu ar urma sa fie de vreo 200.000 de euro In urma Incheierii afacerii, care mai are putin pâna la finalizare si ca respectiva cariera ar urma sa fie preluata de omul de afaceri Dumitru Avram, din Vulcan.

In aceasta perioada, Primaria Uricani a facut toate demersurile necesare pentru a Intabula cariera de piatra de pe Paroasa, care a apartinut Agentiei de Resurse Minerale.

”S-au facut demersurile necesare pentru ca acea cariera sa fie Intabulata. De vândut nu se poate vinde, dar este posibil ca aceasta sa fie scoasa la licitatie In vederea Inchirierii. Dar aceasta Inchiriere se poate face numai In urma organizarii unei licitatii, dupa care firma care a Inchiriat-o trebuie sa obtina de la Agentia pentru Resurse Minerale un aviz pentru exploatare”, spun surse oficiale din Primaria Uricani.

Apropiati ai lui Buhaescu vorbesc Insa despre aceasta afacere ca sigura: ”Cariera de piatra de la Câmpu lui Neag va fi preluata de Titi (Dumitru – n.r.) Avram de la Vulcan. El a si vorbit deja cu Buhaescu, care este de acord sa i-o dea si numai comisionul lui ar urma sa fie de vreo 200.000 de euro. Dar este o chestiune de timp pâna când va reusi sa i-o dea lui Avram, mai sunt câteva formalitati de Indeplinit”.

Dumitru Avram s-a aratat foarte mirat, spunând ca informatiile privind o legatura Intre el si Buhaescu pe tema carierei de piatra au aparut pentru a-i Induce In eroare pe potentialii investitori.

”Informatia este eronata, este prima data când aud despre asa ceva. Poate e vorba despre alt om de afaceri, nu despre mine sau poate ca s-a vehiculat numele meu pentru a deruta adversarii, pentru a trimite pe o pista gresita. Nu se pune problema despre o astfel de afacere. Eu nu am mai vorbit si nu m-am mai Intâlnit cu Buhaescu de anul trecut”, a declarat, pentru Cronica Vaii Jiului, Dumitru Avram.

Anamaria NEDELCOFF