Desi autoritatile au dat Inca o data asigurari ca zvonurile privind crimele In  serie comise In Petrosani nu au nici un fundament real, reprezentantii organizatiei Noua Dreapta cheama populatia sa faca patrule cetatenesti. Un concept care, legal, nu exista.

Oficialii din Petrosani au dezmintit Inca o data zvonurile privind presupusul criminal In serie care omoara copiii si le fura organele interne. Pentru a linisti populatia, primarul municipiului Petrosani, Tiberiu Iacob Ridzi, a organizat o conferinta de presa comuna cu seful Politiei Municipiului Petrosani, Titel Bragaru. „Nu este nimic adevarat, nu exista nicio crima la Petrosani comisa In ultima perioada si cu atât mai putin posibilitatea sa fi avut loc astfel de evenimente In care sa fie implicati copii. Populatia sa fie linistita din acest punct de vedere. Nu exista nici un criminal In libertate si nici un cadavru la morga”, a declarat Iacob – Ridzi. De asemenea, comandantul Politiei Petrosani, Titel Bragaru, a subliniat nu numai ca nu a fost nicio crima In ultimele zile, dar de 4 ani, de când este el comandant la Petrosani nu s-au Inregistrat omoruri. „Va asigur ca nu exista nici un eveniment de acest gen. Acesta a fost si motivul pentru care In acest week-end nu am suplimentat fortele de politie cum facem de obicei, tocmai pentru a nu alimenta aceste zvonuri. Municipiul Petrosani este printre cele mai sigure orase din România”, a spus Bragaru.

V or patrule cetatenesti

Dar, In timp ce oficialii Incearca din rasputeri sa linisteasca populatia, reprezentantii organizatiei Noua Dreapta toarna gaz pe foc si cheama lumea la…patrule cetatenesti. Vor sa lupte cu toate fenomenele antisociale, dar recunosc ca s-a plecat tocmai de la aceste zvonuri. „Noua Dreapta Petrosani, organizeaza prima patrula cetateneasca! Interlopi, traficanti de droguri, clanuri tiganesti, criminali, pedofili, violatori, tâlhari la drumul mare, au pus stapânire pe orasele romanesti…AJUNGE!  (…) Starea de infractionalitate si comportamentele antisociale prolifereaza alarmant la Petrosani si In toata Valea Jiului, cu toate ca datele oficiale nu sunt, deocamdata, facute publice. Astfel, In ultima perioada, In zona orasului Petrosani si a Vaii Jiului au avut loc o serie de infractiuni

(fie ca vorbim de infractiuni marunte sau de agresiuni fizice) care au ajuns In atentia noastra prin intermediul cetatenilor alarmati de situatia actuala, de violentele care au loc foarte des prin anumite zone ale Petrosaniului si care perturba linistea publica. (…) De asemenea In Petrosani circula zvonuri despre gasirea trupului transat al unui copil pe Jiu cât si despre alte crime petrecute In zona orasului Petrosani si a Vaii Jiului. Aceste zvonuri nu pot fi confirmate de noi la ora actuala si alegem sa le privim Intr-un mod mai rece, acestea fiind pentru moment doar zvonuri. Un lucru stim Insa cu siguranta datorita celor vazute cu ochii nostri si anume faptul ca In mod cert noaptea orasul este un loc de violenta si, implicit, de infractionalitate, lucruri care-i ameninta pe toti cetatenii indiferent de vârsta sau clasa sociala. Deci chiar daca existenta crimelor despre care se zvoneste nu poate fi confirmata, nimeni nu poate infirma existenta actelor de infractionalitate si de violenta din zona orasului Petrosani, mai ales In cartierele rau famate”, se arata In “chemarea la lupta” lansata pe Internet si semnata de Alexandru Suditoiu-Noua Dreapta Filiala Petrosani. In consecinta, Organizatia Noua Dreapta – Filiala Petrosani, a luat hotarârea de a organiza prima Patrula Civila din oras, ce ar fi formata din voluntari, membri si simpatizanti ai Noii Drepte, care sa patruleze In diverse zone ale orasului “cu obiectivul precis de a supraveghea orasul si de a Incerca o aplanare si o stopare, pe cai legale, a violentelor si infractiunilor de orice fel”.

Oficialii atrag atentia ca, legal, acest lucru nu exista. “Este exclus asa ceva. Probabil, Noua Dreapta vrea sa-si faca putin campanie, dar la Petrosani Noua Dreapta nu are o forma de organizare. Va garantez ca asa ceva nu o sa se Intâmple. Acum, nimeni nu le interzice sa umble prin oras oricând doresc, atâta timp cât nu Incalca legea”, a declarat Titel Bragaru.

Carmen Cosman