Oameni de afaceri controversati, subalterni cuminti ai sefilor de partide, traseisti politici surclaseaza oameni cu greutate profesionala pe listele candidatilor pentru Consiliul Local Petrosani depuse de partidele politice. Listele care contin candidatii pentru functiile de consilieri locali de la Petrosani par a avea o logica doar de partide stiuta in ce privesc locurile eligibile si a oamenilor care ocupa aceste locuri.

La o analiza sumara, se observa ca oameni care au fost activi in partid sub diferite forme, actiune/munca directa, de subordonare cuminte, de colaborare cu societati comerciale sau sponsorizari se afla in fruntea listelor.

Specialistii, care au confirmat in diverse domenii, se afla de la jumatatea listei spre coada, adica de pe la locul 12 la 24, cat contine o lista completa de candidati pentru consiliul local.

Astfel pe lista USL, dr. Octavian Popescu, sef Circa Sanitar Veterinara Petrosani, Gabriel Vasilescu – INSEMEX, Daniel Surulescu – director Salvamin, sau Alexandra Remescu – SUP etc., sunt pozitionati pe locuri ”codase”.

Apoi, alti membri care se stiau a fi ai PSD chiar de PSD, au aparut pe listele Asociatiei Partida Romilor ”Pro-Europa„ ca de exemplu, Nicolae Dura si Cristina Ititesc.

O parte dintre specialistii partidului sustin ca nu-si doresc prea mult sa fie consilieri locali considerand ca, daca alegerile generale vor fi castigate de USL, este nevoie de oameni pregatiti profesional in institutiile de stat.

In fruntea listei consilierilor PRM, se afla Costel Avram, in prezent vicepresedinte al Consiliului Judetean Hunedoara, dar si responsabil din partea CJH cu SC Apa Serv Valea Jiului SA, ba chiar a fost in conducere la aceasta companie pentru scurt timp. In aceste conditii pare firesc faptul ca pe locul trei se afla si directorul de dezvoltare al Apa Serv, Monica Tarcea, un om cheie in aceasta societate care se stie ca in fapt este condusa chiar de Avram.

PDL, mai precis USP conform nou infiintatei uniuni dintre PDL, UNPR si PNT, are o lista impresionanta in ce privesc locurile eligibile. In general sunt aceiasi oameni, respectiv scriitorul Valeriu Butulescu, directorul INSEMEX – Constatin Lupu, fostul consilier cu rang de secretar de stat – Florin Marza, fostul rector al Universitatii Petrosani, dar si fost PSD – Nicolae Ilias, actualul sef al Inspectoratului Scolar Judetean – Alexandru Lautaru etc.

Surprinzator este ca printre acesti profesionisti se afla un om de afaceri controversat, care pana in prezent nu a scos capul in ale politicii – Sorin Avramescu si care se afla pe locul patru al listei candidatilor la consiliul local, inaintea lui Ilias, Marza, Lupu si Lautaru.

Pe lista PP-DD, il regasim pe eternul general in rezerva al mai multor partide din viata sa politica, si anume Constatin Alexandrescu, dar si pe omul de afaceri Elena Rotea si pe proaspatul plecat din PSD – Tiberiu Jitea.

De precizat ca in Partidul Poporului – altul decat cel al lui Dan Diaconescu – se afla cei care au pus bazele PP-DD, dar au fost dezamagiti de modul de lucru si de abandonarea lor. La Petrosani, lista consilierilor este completa, iar in fruntea ei se afla chiar presedintele filialei locale, Mia Albescu – directorul Casei de Cultura ”Ion Dulamita” Petrosani.

Ileana Firtulescu