Doi muncitori de la Vulcan sapau vineri o groapa chiar in mijlocul Bulevardul Mihai Viteazu, care a costat zeci de milioane de euro. S-a spart o conducta veche si nu avem ce face, au spus ei,  lucru sustinut de altfel si de primarul Gheorghe Ile.

La locul …mini-santierului cu pricina, chiar din fata primariei, am gasit doi muncitori a caror sarcina era aceea de a inlocui conducta veche cu una noua. Ei au avut si o …explicatie tehnica a lucrarii .

“ Cand s-a facut lucrarea, s-a lasat terenul un pic, teava a fost fisurata si cu timpul s-a lasat in jos. Acolo, dupa un timp s-a facut gol si s-a lasat asfaltul. Acum schimbam conducta si azi terminam ”, ne-a asigurat unul dintre muncitorii, vineri dupa-amiaza.

Nimic de spus, aceasta lucrare poate fi necesara, insa ne intrebam cum de s-a ajuns totusi in situatia asta, in care sa se gaureasca bulevardul in valoare de  peste 30.000.000 de lei, in conditiile in care, la vremea reconstructiei toata canalizarea a fost refacuta?!

“Acolo este o dubla canalizare, s-au suprapus cele doua tuburi, iar apa a trecut printre ele si a spalat sub asfalt, lucru care a facut sa se lase drumul. Am impus sa fie facuta umplutura acum si sa se toarne din nou asfalt in zona respectiva” , ne-a declarat Gheorghe Ile, primarul Municipiului Vulcan.

Pentru a intelege mai bine situatia, insa am mai cerut….detalii tehnice de la muncitorii cu pricina, care s-au scuzat si au spus ca ei nu au facut parte din echipa care a lucrat initial la proiectul  de modernizare. Nu prea ne-au convins, insa i-am ascultat.

Bulevardul Mihai Viteazu a fost inaugurat la data de 19 noiembrie anul trecut si a costat peste 30.000.000 de lei.

Luiza Andronache