Disponibilizatii in greva foamei de patru zile

Cinci ortaci care s-au disponibilizat de la minele din Valea Jiului in septembrie au intrat joi seara in greva, patru dintre ei declarand greva foamei. Ei si-au petrecut week-end-ul in fata Companiei Huilei pentru a cere banii promisi la plecarea din sistem.

Fostii mineri spun ca au recurs la acest gest extrem din nou pentru ca altfel nimeni nu ii ia in seama. Ei sunt nemultumiti ca nu s-a gasit intelegere din partea celor care trebuiau sa le rezolve problemele la Guvern si acum sunt decisi sa nu mai renunte la protest.

„Nu mai renuntam. Suntem optimisti. Ne cerem un drept promis la disponibilizare. Din fericire starea noastra de sanatate este buna si am fost monitorizati mereu de echipajele de la salvare. Stam aici pana ce aflam ce s-a intamplat cu banii nostri, sau pana rezista organismul”, spune Sabin Firizoiu, unul dintre disponibilizati. „Am 52 de ani si am lucrat in mina ani de zile. Acum cand am plecat sunt nevoit sa stau in greva, desi atunci cand ne-am disponibilizat ne-au zis ca ne dau banii pana in decembrie. Asta e, am ajuns sa murim de foame pentru un drept al nostru”, a afirmat si Petru Blikling.

Fostii ortaci l-au acostat vineri dupa amiaza si pe secretarul de stat in Ministerul Economiei Sorin Gaman. Ei i-au cerut sa le dea un raspuns, insa, din pacate nimeni nu poate spune cand vor primi banii minerii diponibilizati.

Cel mai probabil, sumele vor ajunge in conturile minerilor la sfarsitul lunii

ianuarie, cand Comisia Europeana ar putea sa dea acceptul pentru alocarea

subventiei.

Pana atunci, insa, minerii continua sa faca greva foamei.

Diana Mitrache

Advertisements

3 comentarii la „Disponibilizatii in greva foamei de patru zile

 • 15 ianuarie 2012 la 20:09
  Permalink

  Unitate,Unitate,Unitate !!!

 • 16 ianuarie 2012 la 08:55
  Permalink

  Mare scula si Gaman asta.A ajuns si el mare cu branza si miei lu unchiusu ca in rest e tufa de venetia.Daca nu l-am cunoaste!.

 • 16 ianuarie 2012 la 12:45
  Permalink

  oare de ce nu apar cu declaratii de presa marii lideri jurca si nica,nici macar in ” ziarul de casa”(gazeta de dimineata)sau se pregatesc de drum pt.intalnirea de maine cu ministrul la bucuresti?poate acum isi fac temele impreuna cu tatuca jujan!

Comentariile sunt închise.