Municipiul Petrosani a devenit verde. Totul s-a petrecut in cadrul unei manifestari la care au participat sute de tineri de la scolile si liceele din localitate, alaturi de edili. Toti tinerii s-au echipat de Ziua Verde, o zi in  care la Petrosani s-au plantat copaci si au fost ecologizate zonele verzi si spatiile de pe marginea soselelor. Totul a facut parte dintr-o campanie pe care administratia orasului a intitulat-o “Ziua verde” si care face parte din conceputl numit “Orasul meu, casa mea”. “Sunt sute de copii care au raspuns astazi prezent aici la Petrosani si care au venit echipati de munca, intr-o zi cu mult soare. Au avut saci de gunoi, sepci verzi si manusi”, au precizat organizatorii.

Alaturi de copii si cadrele didactice, au plantat pomi si au facut Petrosaniul curat si Tiberiu si Monica Iacob Ridzi, primarul si deputata de Valea Jiului, care au si initiat aceasta actiune. “Va invit sa participam impreuna la un eveniment al comunitatii noastre sub egida forumului PRO URBIS: Este vorba despre ZIUA VERDE, dedicata respectului nostru fata de Natura”, a fost indemnul primarului Tiberiu iacob Ridzi catre cei care au vrut sase alature campaniei.

Toti s-au adunat in centrul orasului, de unde au marsaluit pe artera principala pentru a atrage cat mai multi adepti, iar mai apoi, cu saci de gunoi,manusi, lopeti si greble s-au impartit in toate zonele orasului.

Diana Mitrache