O femeie de 79 de ani din localitatea hunedoreana Banita si-a dat ultima suflare, luni dimineata, in sediul Judecatoriei din Petrosani. Femeia venea dintr-un sat de langa Petrosani, iar pe drum i s-a furat suma de 3.000 de lei. Danciu Lucretia venise la Judecatorie sa stea de vorba cu avocatul sau fiind parte intr-un proces, cand dintr-odata i s-a facut rau.

Avocatii au sunat imediat la 112, iar echipajul de la SMURD a sosit foarte repede, insa in ciuda eforturilor nu au mai putut sa o salveze pe femeie. „Cei de la SMURD au incercat cateva zeci de minute sa o resusciteze. Eforturile lor au fost, insa, in zadar si la final nu au mai putut decat sa constate decesul. Femeia venise la judecatorie ca sa vorbeasca despre un proces de al ei pe care il are pentru o suprafata de pamant”, a declarat avocata Ana Modorca, unul dintre avocatii care a vazut ce s-a intamplat.

Martorii intamplarii spun ca femeia tocmai le povestise avocatilor de la Petrosani ca a scos de la CEC suma de 3.000 de lei ca subventie de la APIA si, cand a ajuns la Judecatorie a constatat ca nu mai avea poseta. Asta pentru ca, se pare ca a fost ajutata de o femeie de nationalitate rroma care s-a oferit sa ii care bagajele pana la sediul Judecatoriei.

Corpul neinsufletit al femeii a fost transportat la morga Spitalului de Urgenta din Petrosani, unde medicii legisti urmeaza sa stabileasca cu exactitate cauza mortii.

Diana Mitrache