Renegatii propriilor partide intra ca independenti in cursa electorala

Renegati, in marea majoritate, de propriile partide, tot mai multi politicieni hunedoreni isi anunta candidatura din postura de independent. Multi au sanse minime, dar asta nu-i impiedica sa candideze. Depolitizarea candidatilor duce la aparitia unor pseudo-independenti. Vorbim despre „pseudo” pentru ca in cazul unora nu exista certitudinea independentei, ci se spune ca ar fi o miscare a partidelor politice din care candidatii s-au retras de a juca pe doua fronturi.

Primul care si-a anuntat intentia de a intra drept independent in cursa electorala este actualul primar al comunei Bacia, Emil Risteiu. Rasteiu a fost pana de curand membru al PSD si chiar vicepresedinte al organizatiei judetene, dar partidul a taxat anuntul facut de el privind intentia  de a candida la Primaria Simeria si l-a dat afara.  Tot ca independent va merge in alegeri si primarul Hunedoarei, Ovidiu Hada (PNL). Organizatia judeteana a PNL Hunedoara a decis sa nu-l mai sustina pentru inca un mandat si asta pentru in sondajele de opinie Hada a fost creditat cu doar 16% din voturi.

Daca va avea sau nu sustinerea vreunui partid, ramane de vazut, dar edilul hunedorean este, cel putin pana acum, decis  sa-si mai incerce o data lansa in alegeri. Paradoxal, la Hunedoara USL sustine tot un independent, adica pe directorul Spitaluluidin Hunedoara, Barna Bende (UDMR).

In sudul judetului mai avem doi independenti. Primul este administratorul public al orasului Petrila, Dorin Curtean. Organizatia PDL Petrila a decis ca el sa fie viitorul candidat, si nu actualul primar Ilie Paducel. Dar Paducel a fost impus de la Deva, asa ca Dorin Curtean a demisionat din PDL; in timp ce negocia cu liberalii. Nu a  fost sa fie, iar pentru Petrila liberalii merg pe mana actualului viceprimar Constantin Ramascanu. Asa ca, si din postura de independent, Curtean este decis sa intre in cursa electorala, chiar daca este creditat cu sanse minime.

Si ultimul, dar nu cel din urma, este Mihaita Nistor, cel care tocmai si-a incheiat cariera de viceprimar al orasului Aninoasa, dupa ce a demisionat din functie. A vrut sa fie candidatul PNL la functia de primar, mai ales ca era seful organizatiei locale, dar colegii lui de partid au decis sa mearga pe mana candidatului PSD. Asa ca Nistor a renuntat la fotoliul de viceprimar, dar si-a dat demisia si din functia de presedinte al PNL Aninoasa. Nu a renuntat la liberalism, dar ar vrea sa candideze totusi, ca si independent si, ca sa isi masoare sansele, isi consulta prietenii de pe Facebook

Si, cum pana la alegeri mai este ceva timp, lista „independentilor” ramane deschisa. Sa vedem cine se va mai supara pe propriul partid…

Carmen Cosman

Advertisements

3 comentarii la „Renegatii propriilor partide intra ca independenti in cursa electorala

 • 20 aprilie 2012 la 18:55
  Permalink

  Emil Risteiu este o pierdere pentru PSD.

 • 21 aprilie 2012 la 12:54
  Permalink

  Complicat si sensibil acest subiect…greu de analizat si prezentat ca atare de cineva fara previziuni dezvoltate despre ce va fi sa insemne pe viitor reusita unui asemenea demers!!!

 • 21 aprilie 2012 la 19:04
  Permalink

  Si Curtean pentru PDL.HA HA HA HA.

Comentariile sunt închise.