Medicii care activeaza la Centrul de Permanenta din Petrila nu si-au luat banii. Angajatii centrului au lucrat gratis si asteapta in aceasta saptamana salariul pe doua luni. Cei cinci medicii care asigura permanenta medicala la Centrul Medical de la Petrila nu si-au luat salariile din luna martie. Oamenii au lucrat gratis si si-au petrecut chiar si sarbatorile fara sumele care trebuiau sa le parvina. „Este adevarat ca medicii nu si-au primit salariile de vreo 30 de zile. In data de 15 aprilie asteptau sa li se vireze banii, aferenti celor doua salarii restante, dar am inteles ca ii vor primi in scurt timp”, spune Emauel Andronache, administrator Spital.

Conducerea Directiei de Sanatate Publica a Judetului Hunedoara cunoaste situatia, dar da vina pe birocratia din sistem. „Vineri m-am interesat personal de situatia de la Centrul de Permanenta din Petrila. Atunci am aflat ca erau intocmite toate documentele si banii erau pe drum, ca sa zic asa. Saptamana aceasta vor intra probabil si in conturile centrului, deoarece este vorba doar despre faptul ca sumele trebuie sa treaca din contul Casei Nationale in cel al Casei Judetene Hunedoara”, a declarat dr. Dumitra Stefan, director DSP Hunedoara.

Centrul de Permanenta de la Pertrila este unic in judetul Hunedoara si medicii de aici sunt singurii care nu si-au luat salariile in ultima perioada.

Diana Mitrache