Locuitorii din blocul 13, blocul ANL din Uricani, au ramas fara gaz din Joia Mare, din cauza ca apropiatii primarului Buhaescu, care au primit locuinte acolo, nu si-au platit facturile la gaz. Centrala de incalzire a imobilui este pe gaz, iar suma finala se imparte la toti locatarii, insa cum protejatii lui Buhaescu, cum sunt Claudiu Frumoca, din Petrosani – cel care are contracte fara numar cu Primaria Uricani, nu-si platesc facturile sau chiria, pacatul cade pe cei care locuiesc in blocul 13.

Chiriasii spun ca nu se respecta contractul de inchiriere, care prevede ca, daca nu ti-ai platit darile, sa ramai fara locuinta. Acestia mai precizeaza ca nu au gasit intelegere la Danut Buhaescu, primarul orasului Uricani, intrucat acesta nu vrea sa ia nicio masura pana dupa alegeri.

”Nu se respecta contractul de inchiriere. Nu a fost niciunul evacuat, conform contractului, dupa trei luni. Prietenii lui Buhaescu, care au primit casa aici si au si alte apartamente in orasele din Valea Jiului, nu si-au platit chiria si utilitatile. Avem vreo 60 de milioane la gaz, factura e comuna, iar la chirie au 40-50 de milioane restanta”, spune unul dintre locatarii blocului 13.

Ce a facut primaria pentru a detensiona situatia? Nimic. Pentru ca in an electoral nu isi doreste Buhaescu sa piarda vreun vot.

”Am facut o solicitare la primar, am avut o sedinta cu el, la care am participat 13 familii. I-am explicat ca nu ami avem gaz, apa, canal, pentru ca noi ne-am platit datoriile, dar nu putem sa platim si partea lui Frumoca, de exemplu. Sa vina sa si-o plateasca el, daca tot a primit pe ochi frumosi apartament. Iar Buhaescu a zis ca nu face nimic si ca nu va da pe nimeni afara pana dupa alegeri, ca el nu isi risca pozitia pentru gazele noastre”, spune un alt locuitor din blocul 13.

Luana NASTASE