13_1Mihai Caldararu (27 ani) a deschis in 2011 un ziar devenit renumit prin anchetele sociale dure. Mihai si-a petrecut copilaria in trei centre de plasament din Bucuresti, dar a avut o vointa de fier. Si o pasiune pentru adevar iesita din comun. Doar cu ajutorul preietenilor si a colegilor de orfelinat a dat lovitura pe piata mass-media, o piata ce parea sa se prabuseasca cand el tocmai deschidea afacerea. Ziarul lunar de anchete si inevstigatii are acum un tiraj de 10.000 de exemplare si este distribuit gratuit in Republica Moldova, Italia, Olanda, Germania si Romania. Echipa redactionala este formata din nu mai putin de 100 de voluntari.

„Proiectul meu a inceput dupa ce am vazut ca sunt multe nereguli in aceasta tara si sunt multi oameni care fac rau. Exista multe hotii in Romania care sunt prezentate in exclusivitatate in anchetele si investigatiile reporterilor nostri. Am inceput acest ziar cu prieteni si fosti colegi de la orfelinat, cu totii sunt voluntari. Avem si o educatoare de la Casa de Copii, Maria Voicu este acum redactorul-sef al ziarului Mic News”, ne-a povestit Mihai Caldararu, tanarul ce a avut curajul sa deschida o afacere intr-un domeniu in care nimic nu mai mergea.

Prima ancheta scrisa de Mihai Caldararu a fost tomai despre lumea orfelinatelor, o lume in care a trait multi ani. O poveste dura si emotionanta in acelasi timp despre supraveghetoarele de la un orfelinat din Bucuresti care furau efectiv mancarea de la gura celor mai amarati dintre copii.

„Sunt multi oameni nedreptatiti, oameni care nu primesc ajutoare sociale. Primul meu articol a fost despre cum se fura mancarea de la gura copiilor dintr-un orfelinat. Este o investigatie facuta in exclusivitate care a fost preluata si de alte trusturi de presa. Nu vreau sa fiu vedeta. Muncesc doar ca voluntar pentru a aduce opiniei publice adevarul in fata. Exact cum spune si sloganul nostru – «Adevarul care-i ustura!»”, ne-a mai spus pre?edintele Asocia?iei Mic News, Mihai Caldararu.

13Mihai Caldararu, tanarul care conduce de trei ani ziarul MicNews si site- ul micnews.ro este student la Jurnalism la Universitatea Hyperion. Anchetele sale au schimbat viziuni si au indreptat lucruri. Incearca sa le insufle acum aceasta pasiune si colegilor de facultate. „Ne ajutam intre noi cum fac toti colegii. Despre acesti oameni este vorba, oameni pusi in pericol cand merg sa faca o investigatie”, mai spune Caldararu.