Cine sa-l mai inteleaga pe Miron Cozma. Ieri, declara pentru Cronica Vaii Jiului ca Basescu si Constantinescu sunt de vina pentru mineriada din 1999, iar astazi, aflam ca acelasi Miron Cozma si-a acuzat colegii de sindicat ca din cauza lor a facut el puscarie, desi lucrurile stau exact invers. Dorin Lois o spune!

La auzul ca Dorin Lois, fosta mana dreapta a lui Miron Cozma, are o caseta inregistrata cu Traian Basescu la Cheile Butii, am dorit sa o audiem pentru a intelege cu totii mai bine acele vremuri. Dar stupoare! Dorin Lois ne-a luat „la mijto” razand de faptul ca Miron Cozma ne-a pus pe drumuri degeaba prin aberatiile declarate .

Divagatiile lui Miron Cozma de la eliberarea sa si pana acum au determinat o izolare a acestuia de catre fostii colaboratori. Constantin Cretan, Dorin Lois si Vasile Lupu, cei condamnati pentru mineriada din 1999, au mai vorbit si nu prea cu fostul „luceafar al huilei”. Iesirile publice ale acestora au fost retinute si politicoase la adresa lui Miron Cozma datorita faptului ca, liderul minerilor vrea cu orice pret sa iasa in evidenta „cu tot felul de aberatii”, fara sa se gandeasca la faptul ca orice situatie de atunci poate fi usor verificata prin martori. Acesti martori, din consideratie pentru mineri – care au avut incredere si l-au urmat pe Miron Cozma – nu reactioneaza la declaratiile uneori belicoase ale liderului minerilor.

De data aceasta, Dorin Lois, a reactionat la articolul „Miron Cozma: Nu mai am nimic in Valea Jiului”  aparut, ieri, in „Cronica Vaii Jiului”.

Dorin Lois sustine ca Miron Cozma minte atunci cand a facut urmatoarea afirmatie: „Lois are o inregistrare cu Basescu la Cheile Butii, la o betie, cand Basescu a spus ca nu Miron Cozma si minerii au fost cei care au comandat mineriada, ci el si Constantinescu, ca sa demonstreze Fondului Monetar International si Bancii Mondiale ca daca nu primeau bani in 99, aduceau minerii peste ei”.

Acesta a precizat ca datorita comportamentului lui Miron, nu a mai vorbit cu el de peste un an de zile.

„In general nu ma intereseaza aberatiile lui Miron Cozma. Dar acum trebuie sa precizez ca nu am fost in viata mea cu Basescu nici la Cheile Butii, nici in alta parte nici macar la o cafea. Cu Traian Basescu am stat alaturi la o emisiune pe TVR2, la care au mai participat av. Viorel Dumitrescu, Antonie Iorgovan  si un senator de Hunedoara. Apoi m-a surprins declaratia sa, ca a fost liderul detinutilor din tara. Eu, in acea perioada am fost inchis si la Jilava si la Barcea si nu am auzit asa ceva. Nu stiu ce e cu el. Eu nu am mai vorbit cu Miron de peste un an. Atunci, in 2010, inainte de Craciun, l-am sunat sa-l intreb daca mai stie ceva de dosarul nostru de la Strasbourg si mi-a replicat : lasati-ma cu dosarul vostru, ca din cauza voastra am facut eu puscarie. M-am blocat, pentru ca el stie la fel de bine ca si noi am facut puscarie de fapt din cauza lui, dar n-am reprosat niciodata.

M-a deranjat tare chestia asta si desi el a mai trimis mesaje cu diverse ocazii, nu am mai vrut sa vorbesc cu el. Vrea sa iasa in evidenta, ca intotdeauna, cu asemenea declaratii date presei, dar s-o faca pe chestiuni serioase, pentru ca exista. Nu-l inteleg si nici nu vreau, pentru ca nu ma intereseaza nici politica, nici aberatiile sale” – a declarat Dorin Lois.

Cei care au fost solidari o vreme cu Miron Cozma, cei care l-au compatimit, dar si cei care l-au studiat ca om si lider, au declarat ca „luceafarul huilei” nu a invatat nimic din toata experienta si problemele vietii sale de pana acum. Dimpotriva!

Ileana Firtulescu