Hunedoara, de la vis la realitate pe carari turistice

Turism pentru toti, indiferent de gusturi. Compania Judeteana de Turism Hunedoara promoveaza patru programe turistice tematice din judetul Hunedoara. Cele patru programe au preturi cuprinse intre 550 si 620 de lei. N atura si aventuraObiectivele naturale din judetul Hunedoara sunt promovate ca obiective turistice.

Astfel, pensiunile din statiunile montane si din intreg judetul sunt promovate intr-un pachet care cuprinde sase nopti de cazare contra sumei de 560 de lei. Calatoriile prin zonele naturale pot constitui un punct turistic in care aventurile fac sa creasca adrenalina turistilor. H unedoara, pelerinaj la vechi bisericiAsezamintele religioase din judetul Hunedoara sunt promovate de Compania Judeteana de Turism pentru regasirea linistii sufletesti ale celor care trec pragul acestor obiective religioase.

Valoarea pachetului este de 550 de lei. Turistii si persoanele interesate pot sa petreaca sapte zile si sase nopti intr-un mediu bisericesc. Printre bisericile promovate sunt bisericile de lemn din Tara Zarandului, manastirea Prislop de la Hateg si schitul Straja si Crucea Eroilor.  Inima Daciei, programul de prezentare al trecutului istoric. Trecutul istoric al judetului si al tarii este valorificat la capacitate maxima. Programul „Inima Daciei” face o incursiune in tip printre vestigiile istorice din judetul Hunedoara si din judetul Alba. Pietrele trecutului reprezinta o mina de aur, asta in conditiile in care exploatarea acestora se realizeaza in mod corespunzator. Cel de-al patrulea program prezentat de CTJ Hunedoara este „Hunedoara-taram de legenda”.P rograme pentru atragerea turistilorDirectorul Companiei Judetene de Turism Hunedoara, Marin Avramica, declara ca aceste programe au fost initiate in vedere atragerii turistilor. „Acest program, Hunedoara-o experienta unica, l-am lansat in luna martie a anului trecut pentru a atrage turistii in judet nu pentru a avea profit. Pana in prezent, programul a avut efectul scontat”, declara directorul CTJ Hunedoara, Marin Avramica.Directorul CTJ Hunedoara identifica o deficienta a sistemului, si anume nepromovarea programelor interne de catre agentiile de turism.„Am prezentat programul la agentiile de turism din tara, insa promovarea cea mai intensa este pentru Turcia, Antalia si mai putin pentru programele interne. Ei merg doar pe profit”, a mai spus Avramica.

Compania Judeteana de Turism Hunedoara functioneaza sub tutela Consiliului Judetean Hunedoara si are rolul de a promova obiectivele turistice din judet. Hunedoara, „taram de legenda”. Compania Judeteana de Turism Hunedoara promoveaza un pachet turistic intitulat „Hunedoara – Taram de legenda”.  Z ile de legenda, pe taramuri hunedoreneTuristii care vor accesa programul CJT Hunedoara vor avea parte de sapte zile legendare petrecute in judetul Hunedoara. In decursul celor sapte zile, CJT Hunedoara organizeaza excursii in diferite locatii din judetul Hunedoara. Acestea sunt organizate fie in cadru natural precum, Parcul National Retezat si multe alte obiective culturale cu importanta istorica precum si excursii la diferite locatii. Costul unui sejur pe taramul de legenda este de 615 lei, pret care poate varia in functie de optiunile turistilor.

Compania Judeteana de Turism Hunedoara organizeaza evenimentele cu sustinerea Consiliului Judetean Hunedoara.Mai mult, institutia responsabila cu promovarea turismului  este si partener alaturi de institutiile publice sau private in organizarea diferitelor evenimente in perioadele anului.

Raul IRINOVICI

Advertisements

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.