Zonele cu risc ridicat de producere a accidentelor, denumite „puncte negre” vor fi semnalizate cu panouri cu caracter prevenitv. Pe lista zonelor cu risc crescut de accidente se regaseste si portiunea din DN 7 care traverseaza judetul Hunedoara.

Reprezentantii Inspectoratului General al Politiei Romane – Directia Rutiera vor sa reduca numarul de accidente rutiere soldate anul cu sute de morti. Prima masura consta in amplasarea de panouri cu caracter prevenitv in punctele negre, adica in zonele cu risc ridicat de accidente.

Conform oficialilor IGPR, punctul negru reprezinta un sector de drum cu lungimea de maximum 1 kilometru, pe care, intr-o perioada de 5 ani consecutivi, s-au inregistrat minimum 10 accidente grave de circulatie, soldate cu cel putin 10 persoane decedate sau ranite grav. In total, vor fi amplasate peste 30 de astfel panouri pe DN 7, intre Bucuresti si Nadlac, opt pe DN 1 in judetul Sibiu, iar primele indicatoare vor fi montate in teren din data de 04 aprilie 2012.

La nivel national au fost stabilite 138 de puncte negre, in care s-au inregistrat un numar de 1517 accidente grave, soldate cu decesul a 569 persoane si ranirea grava a altor 1369 de oameni. Cel putin cinci astfel de zone se afla in judetul Hunedoara.

Carmen Cosman