Rezultate exceptionale, nepremiate ani de zile. Elevii cu rezultate scolare deosebite din municipiul Lupeni nu si-au primit bursele scolare din anul 2009. Situatia se schimba incepand din acest an, pentru ca reprezentantii administratiei locale au decis sa ii premieze pe elevi. Astfel, acestia vor acorda burse pe o perioada de 8 luni, adica perioada in care sunt cursuri. Peste 300 de elevi din municipiul Lupeni vor fi rasplatiti pentru rezultatele deosebite obtinute in cursul anului scolar.

Administratia din localitate a aprobat alocarea de burse pentru acesti invatacei in cuantum total de 140 de mii de lei. Banii sunt impartiti in mod egal intre Liceul Teoretic si cel Industrial.

Cele doua unitati de invatamant mai au in componenta trei scoli generale. Bursele scolare sunt impartite pe mai multe categorii, si anume burse de merit, de studiu si de performanta. Valoarea acestora difera, astfel bursa de performanta va fi de 100 de lei/elev, bursa de merit va insuma 75 lei/elev iar bursele de studiu si cele sociale vor avea o valoare de 50 lei/elev. Potrivit inspectorilor bursele scolare se acorda in baza reglementarilor emise de consiliile locale. Acestea sunt cele care decid daca se acorda sau nu aceste ajutoare financiare pentru elevi.

La nivelul municipiilor se acorda 300 de burse, iar la nivelul oraselor o suta.

Raul IRINOVICI