Cabanierii din Pasul Valcan n-au mai putut de frica Ministerului Turismului sau a inspectorilor care au venit in control, anul trecut inainte de Craciun, iar asta s-a vazut prin miserumpismul de care au dat si dau dovada in continuare.

Atunci, ei au fost intr-un fel somati sa intre in legalitate autorizandu-si cabanele, insa inspectorii au spus, ei au auzit. “ Sa-si faca fiecare o societate pentru a fi autorizata cabana respectiva si sa poata primi turisti in Pasul Vulcan. Foarte multi au pus pe internet ofertele  si au fost vazuti desi nu erau autorizati, Ministerul a intervenit si a solicitat acest lucru din partea cabanierilor. Pana in prezent, doar doua cabane sunt autorizate”, a declarat Gheorghe Ile, primarul Municipiului  Vulcan.

Cele doua cabane autorizate din Statiunea Pasul Valcan, din cele 61 existente, apartin una omului de afaceri si investitorului Emil Parau, iar cealalta proiectantului vulcanean, Gheorghe Roman.  Primarul Gheorghe Ile spune ca cei care vor fi prinsi cu turisti in cabana de Paste, vor fi sanctionati, iar amenzile in acest caz nu sunt deloc de neglijat.

Luiza Andronache