Petrila, orasul pe care numai un nebun se aventureaza sa-l conduca

Petrila este catalogata ca fiind zona unde numai un nebun se aventureaza in a o conduce, avand in vedere razboaiele interminabile intre ”gica contra” – PSD, ”arogantii” – PNL si ”raul de la putere” – PDL. Doar ca ”gica contra” si ”arogantii” trebuie acum sa se iubeasca pe tunurile razboaielor lor si nu le iese.

Inversunarea se transmite, se pare, din generatie in generatie la PSD Petrila. Ca si in alte zone ale tarii, exista o ”dusmanie” ridicata la rang de virtute. Dar a fi consecvent, statornic in relatiile interumane de orice fel, chiar si politice, inseamna si a nu evolua si a persista, uneori, in greseala. Petrila este catalogata ca fiind zona unde numai un nebun se aventureaza in a o conduce, avand in vedere razboiele interminabile intre ”gica contra” – PSD, ”arogantii” – PNL si ”raul de la putere” – PDL. Doar ca ”gica contra” si ”arogantii” trebuie acum sa se iubeasca pe tunurile raboielor lor, conform deciziei de la centru, si nu le iese. Inima zice nu si nu in PSD. Motivul este alianta facuta de PDL Petrila si PNL imediat dupa alegerile locale trecute, drept pentru care Constantin Ramascanu, liderul local al PNL este viceprimar, secundul lui Ilie Paducel – PDL. Dar si opiniile diferite in adoptarea unor hotarari ale consiliului local sunt… cuiele lui Pepelea.

Fostul presedinte liberal Gheorghe Cioara, tot din vechea garda ca si cei de acum, animat de aceeasi respingere fata de Ilie Paducel, a consemnat in protocolul de infiintare a USL – cu omul Paducel, niciodata colaborare! Aceeasi inversunare si lipsa de viziune a lui Gh. Cioara a fost sanctionata, liderii judeteni scotandu-l pe tusa.

Mai tanarul Constantin Ramascanu, cel care i-a luat locul lui Cioara, este din alta generatie si ca urmare s-a orientat pe ce vrea poporul.

Si poporul, in majoritate, il vrea, inca, pe Ilie Paducel – momarlanul tenace, care a rezolvat multe cu agenda sub brat, pe la usile Bucurestiului. Ca urmare, Ramascanu a lucrat, fara sa recunoasca, in sensul atragerii lui Paducel si a voturilor sale catre PNL, lucru ce ar fi adus USL-ului un viitor primar fara prea mari eforturi.

PSD Petrila recunoste ca desi s-a constituit uniunea cu PNL si PC, aceasta Uniune Social Democrata exista doar pe hartie, pentru ca ”PSD are destule cadre dintre care sa desemneze un candidat fara sa importe (…) noi

ne-am pastrat pozitia”, a declarat Gheorghe Bobar, lidelul social democratilor de la Petrila. Adica aceeasi atitudine de pe vremea conducerii lui Dumitru Rascolean, cand tensiunile intre PSD si primarul in functie erau la maxim. Gh. Bobar a motivat ”pastrarea pozitiei” prin faptul ca aceiasi oameni, in mare parte, se afla si acum in echipa de conducere a PSD. Adica aici sangele nu a fost improspatat, deci nici viziunea despre viata si lume.

In timp ce liberalul Ramascanu declara ca: ”noi suntem dispusi sa ne aliniem USL. Din presa am aflat ca PSD Petrila a luat aceasta hotarare de a candida separat. Ar fi trebuit sa discutam clar. Dar daca asta este dorinta PSD, noi ne vom concentra pe organizatia nostra”, social democratul Gh. Bobar este intransigent, chiar rigid. ”USL nu a functionat niciodata la Petrila. Noi ne-am vazut de treaba…

Nici pe vremea lui Rascolean nu am colaborat cu Ilie Paducel, nici acum prin PNL” – a precizat Gheorghe Bobar.

Desi PNL si PSD filialele judetene au incercat sa explice ca rigiditatea nu foloseste  indemnand cele doua formatiuni locale ” Iubiti-va pe tunuri! /  Iubiti-va pana le veti hodorogi”, social democratii petrileni sunt incremeniti in hotarare.

Nici conducerea lor centrala nu au reusit sa-i convinga de faptul ca se pierd bani grei europeni si venituri la bugetul local daca persista sa se impotriveasca deponeului ecologic de sus, de pe dealurile Petrilei, unde acum gunoiul sta imprastiat, primejdios si infectios, pe suprafete mari.  Si au pierdut petrilenii.

Ideile constructive ar trebui sustinute, indiferent de culoarea politica si mai ales, petrilenii au nevoie de oameni cu minti deschise in fruntea urbei.

Ileana Firtulescu

Advertisements

5 comentarii la „Petrila, orasul pe care numai un nebun se aventureaza sa-l conduca

 • 21 martie 2012 la 19:28
  Permalink

  IN PETRILA SE SPUNE CA RAMASCANU DA BANI CU CAMATA IAR BOBAR CU DOBANDA.DACA NU-TI PLATESTI DATORIILE CICA AMBII TE LASA FARA CASA.

 • 22 martie 2012 la 04:40
  Permalink

  cel mai bun primar era temneanu dar se pare ca a fost mazilit de gruparea CAR….

 • 22 martie 2012 la 10:57
  Permalink

  Angajari la E M Lonea cand se vb doar de disponibilizari baga complexe mecanizate? Poi asa U T O P I E nici ca se mai poate….dl primar

 • 22 martie 2012 la 13:03
  Permalink

  : STOP PRIVATIZARI DOMENILOR STRATEGICE, STOP JAFULUI! Pentru realizarea acestui deziderat,ALIANTA ROMANILOR DE PRETUTINDENI ORANIZATIE APOLITICA, invita la începutul luni Mai-2012, mineri din Bazinul carbonifer al Vai Jiului si al Olteniei la un miting de protest, ce se va desf??ura la Târgu Jiu care va avea ca scop NATIONALIZAREA DOMENILOR STRATEGICE ALE ROMANIEI si tragerea la r?spundere penala a celor vinova?i de situa?ia dezastruoasa in care ne aflam cu to?ii.

 • 23 martie 2012 la 16:46
  Permalink

  jos camatariii hotiiii neati terminat nati facut nimic decat sa furati jos paduche cracanat jos camatar jos la canal cu voi nu vii rusine sa mai veniti an fata oamenilor mincinosilor? huuuuuuuuuuuuuuu huuuuuuuuuuuuuuu

Comentariile sunt închise.