De Paste, firmele turistice care au filiale in Valea Jiului au cateva oferte deosebit de tentante. Printre acestea se numara calatorii, la preturi accesibile, spre tari precum Bulgaria, Grecia sau Turcia.

Sejururile au durata de 3 zile iar preturile sunt cuprinse intre 90 si 300 de euro. In ceea ce priveste destinatiile interne, printre oferte se numara petrecerea sfintelor sarbatori in unele statiuni balneo-climaterice precum Olanesti, Baile Felix, Geoagiu Bai sau Herculane. In tara, cele mai ieftine bilete sunt la Baile Felix – 350 de euro iar cele mai scumpe la Baile Sovata – 1.158 de euro, pentru o camera cu 3 nopti de cazare, demipensiune si masa pascala. „Pana in prezent, solicitari pentru petrecerea Sfintelor Sarbatori de Pasti, in tara sau strainatate, am primit destule. Cele mai numeroase sunt pentru locatiile din tara unde si preturile sunt mai lejere”, a precizat Rodica Serban, manager agentie de turism.

Printre destinatiile turistice ceva mai exotice spre care si-ar putea indrepta pasii in perioada sarbatorilor pascale locuitorii Vaii Jiului se numara Dubay sau Republica Dominicana. Totusi, cererile pentru astfel de excursii lipsesc, aproape cu desavarsire. „Spre astfel de destinati, mai exotice, nu am primit deocamdata nicio cerere. Ce-i drept si preturile sunt unele deosebit de mari. In Republica Dominicana, de exemplu, pentru 7 zile de excursie, pretul unui bilet este de 750 de euro. In acesta, insa, nu este inclus, de exemplu, pretul transportului, deci, valoarea sejurului ar fi mult mai mare”, a mai spus Rodica Serban.

Prin urmare, se pare, majoritatea locuitorilor Vaii Jiului isi vor petrece mini-vacanta de Paste acasa. Nu de alta, dar, este mai ieftin…

Mircea Nistor