Suprataxa pe sanatate, la Petrosani

Conducerea Spitalului de Urgenta Petrosani a gasit, pare-se, rezolvarea la criza din sanatate si a decis sa impuna o suprataxa. De suferit au chiar bolnavii sau rudele lor care ii viziteaza si care trebuie sa scoata bani in plus din buzunare.

De parca nu ar fi suficient ca nu o data pacientii au fost nevoiti sa-si aduca de acasa chiar si medicamentele necesare tratamentului din spital, acum apartinatorii lor sunt nevoiti sa achite noi taxe. Se intampla la Petrosani, unde Consiliul de Administratie al Spitalului de Urgenta a gasit ceva ce ramasese, pana acum, nedijmuit: intrarea in spital.

Oricine vrea sa intre cu masina in parcarea institutie medicale, dar nu lucreaza aici este obligat sa achite o taxa fixa, indiferent cat sta. „Nu este nicio bariera. Fiecare primeste un tichet la intrare, la poarta,  in valoare de 5 lei. Este o hotarare adoptata in luna februarie”, a explicat managerul Spitalului de Urgenta Petrosani, dr. Alin Vasilescu. ªi, ca suma colectata sa fie cat mai mare, reprezentantii SUP si-au mai adus aminte de inca o suprataxa,  care a fost adoptata de mai multa vreme, dar pana acum nu a fost aplicata.

Conform acesteia, cine vrea sa-si viziteze rudele bolnave – indiferent ca e vorba de mama, tata ori copii – nu mai poate intra gratuit decat in timpul orelor de vizita. Daca medicul curant stabileste ca bolnavul are nevoie de  ingrijire suplimentara, poate elibera bilet de voie pentru apartinatori. Dar pentru ca nimic nu este gratis nici macar in sanatate, ca sa intre in afara orelor de program rudele pacientului mai trebuie sa scoata din buzunare inca 7 lei.

Carmen Cosman

Advertisements

4 comentarii la „Suprataxa pe sanatate, la Petrosani

 • 14 martie 2012 la 21:19
  Permalink

  Da, si cu mancarea din spital bolnavul devine si mai bolnav. daca vrei sa-ti hranesti tatal batran, mama copilul ca sa reziste tratamentului, mai platesti o tura de parca m-as duce la film sau la discoteca sa ma distrez. Astia nu-s oameni care fac lucrul asta in vremurile astea.

 • 15 martie 2012 la 09:34
  Permalink

  Sa ne spuna domnul meneger daca se mai practica acest model si unde? Pacat caci si asa populatia este foarte saraca.

 • 15 martie 2012 la 10:21
  Permalink

  Hotii de la spitalul Petrosani(camarila portocalie) s au gandit sa mai faca un ban pentru alegerile locale si au pus taxa de intrare. Dupa ce ca spitalul Petrosani e de cacat,mancarea care trebuie data la bolnavi o fura angajatii spitalului si o duc acasa,hotii astia acum mai trebuie sa le platesti si taxa de intrare la spital(pardon,CIMITIR). Unii medici de la spitalul Petrosani se mai dau si ZMEI in fata bolnavilor urland si tipand la ei. Domnule primar RIDZI dumneata ai ordonat directorului de la spital sa puna taxa de intrare pentru oamenii care vin sa-si viziteze bolnavii?? Dar ce e acolo,e hotel??? E un nenorocit de spital de doi lei.RUSINE PDL!!!

 • 15 martie 2012 la 10:48
  Permalink

  Tara hotilor. Taxe peste taxe. Voi astia bogati de v ati imogatit pe spinarea prostilor cand veti muri veti lua cu voi averile voastre in groapa cu voi?? Veti pleca in 4 scanduri ca si ceilalti muriotori de rand,nu veti lua cu voi nici vile nici masini nici bani cu voi. Patria hotilor,asta e Romania!!

Comentariile sunt închise.