Violenta domestica nu este o necunoscuta in judetul Hunedoara, ori in Valea Jiului. Zilnic, zeci de femei sunt agresate, iar asta recunosc si politistii. Din pacate, insa, putine sunt femeile care depun plangere si mai putine sunt cazurile cand vinovatii sunt macar amendati ori trimisi in judecata.

Bogdan Gabriel Nitu, purtatorul de cuvant al IPJ Hunedoara,spune ca anul trecut, politistii hunedoreni au avut in lucru zeci de dosare de lovire si alte violente domestice intre soti. “Politistii au avut de solutionat 80 de dosare in care au fost cercetate diferite persoane in 2011 pentru lovire si alte violente domestice, 3 vatamari corporale si 46 de amenintari. Plangerile au venit din partea femeilor si de cele mai multe ori, victimele au sesizat politia din orasul in care locuiesc”, a precizat Bogdan Gabriel Nitu.

Din pacate, insa, politistii spun ca au mereu surpriza sa constate ca, dupa zile si luni de lucru la un astfel de dosar, cele doua parti se impaca si victima isi retrage plangerea.

Diana Mitrache