Bauturile fine au curs in valuri, meniurile servite au fost care mai de care mai sofisticate,  iar atmosfera s-a incins rau de tot cand luminile s-au stins, iar in centrul atentiei au aparut…deliciile serii. Petrecerile de Ziua Femeii s-au tinut lant tot inceputul lunii martie si au continuat si pe parcursul week-end-ului trecut.  Femeile, aproape de toate varstele si felurile s-au gatit la coafor, si-au cumparat cate o tinuta si s-au dus in grup la 8 Martie, pentru ca altfel nici nu se putea.

Si cum traditia din ultimi ani spune ca la o asemenea petrecere cu sute de femei nu trebuie sa lipseasca un barbat, doi care le faca striptease sarbatoritelor, nici in 2012, organizatorii nu s-au abatut de la obicei.

Stripperii au venit si au facut show cu numere pline de senzualitate amestecata cu indrazneala. Putin mai timide la inceput, femeile au ezitat sa intre in jocul lor si sa accepte rolul impus de ei, insa mai tarziu in noapte, spiritele s-au incins, iar simturile s-au mai eliberat.

Stripperii, in diverse roluri pline de testosteron, au fost pe rand infractori obraznici precum cel din Bonnie and Clyde, marinari cu sex appeal sau militari plini de muschi si tatuaje.

Si-au ales tintele, adica femeile care ii priveau, si mai de buna voie, mai tarasi, le-au adus pe scaun. Aici, lucrurile s-au mai …dezgolit.

Frumoasele, sarbatoritele, femeile, rosii la fata de stanjeneala, iar mai apoi de emotie, au pus mana! Nu toate, insa, ci unele si-au pastrat impasibilitatea pana la final. Asta nu i-a dezamagit pe stripperii a caror treaba este sa stoarca indrazneala si macar un tremurat din buze cu gandul la mai mult. Dupa cateva partide de dans  in care si-au pierdut pe rand hainele, baietii s-au intors in culise. Aici se termina spectacolul si incepe viata reala. Sunt pe fuga, mereu in contratimp. Trebuie sa ajunga la alta petrecere. Femeile de aici sunt uitate de cum s-a inchis usa in spatele lor. Toata indrazneala si tot sex appeal dispar sub niste haine normale, iar singur gand este acela de a nu rata o alta obligatie, alt contract, alt oras, alte sute de femei.

Cronica Vaii Jiului va invita intr-o incursiune in viata reala a unor stripperi a caror lume este impartita intre scena si cotidian. Va facem cunostinta cu 3 baieti, care in seara zilei de 8 martie au prestat la un restaurant din Valea Jiului care a organizat o petrecere pentru nu mai putin de 410 femei. Ei sunt Radu in varsta de 26 de ani, Geany de 20 si Gabi de 21. Danseaza impreuna sub numele de Your Secret si sunt din orase diferite din tara. Fac asta in fiecare martie din an si sunt foarte ocupati.

In afara de petrecerile de Ziua Femeii, ei mai merg la burlacii sau privat show-uri.  Nu au un mare castig din faptul ca sunt stripperi, spun ei, ci mai degraba au un dezavantaj. “Sunt privit altfel de cand fac asta. Eu vin din Sibiu, fosta capitala culturala, iar oamenii nu vad cu ochi buni acest lucru. Stripperul este comparat cu stripteuza, ceea ce este total diferit”, ne spune Radu.

Ne punem atunci intrebarea fireasca: ce anume este striptease-ul? Inseamna ceva sau este pur si simplu un moment in  care uitam de toate si ne facem de cap? Nu, este arta, ni se raspunde. “Cum vreau sa fiu privit? Ei bine, ca un artist! Streapteas-ul este arta. Inseamna coregrafie, dans, plus munca de la sala, pentru ca un actor trebuie sa invete sceneta, coregrafia si sa-si controleze mimica”, ne mai spune acelasi tanar, Radu.

Ceilalti doi colegi de trupa il aproba. In viata de zi cu zi, ei sunt oameni obisnuiti, cu prietene, despartiri si emotii. Au si o idée despre cum sa arate femeia ideala. Probabil va imaginati ca trebuie sa fie la fel ca cele carora le danseaza, insa nu este deloc asa.

Radu: In primul rand trebuie sa aiba gandirea absolut libertina. Al doilea lucru, nu trebuie sa fie perfecta, ci trebuie sa aiba ceva ce-mi place. Al treilea, trebuie sa fie de casa. E mult spus?

Geany: In viata de zi cu zi, femeia ideala trebuie sa fie de casa. De casa, adica sa stiu ca e numai a mea, sa stiu ca am pe cine sa ma bazez cand am nevoie de cineva.

Gabi: Sa te iubeasca cu adevarat si sa te respecte. Femeia trebuie sa fie femeie, adica la locul ei, nu libertina, nu…. Adica sa fie libertina, dar nu cu prietene sau sa mearga la baute. M-ar deranja daca prietena mea s-ar duce la o petrecere de genul la care dansez eu. Ar fi aiurea. Niciodata nu i-am facut la prietena mea un striptease.

Dupa aceste intrebari pe care le-am adresat celor trei baieti, singura concluzie pe care o putem trage din raspunsurile lor este ca… baietii obraznici isi doresc fete cuminti. Nu, fetelor? Am vrut totusi sa aflam si ce ii dezamageste pe ei in ringul de dans.

“Sunt socat cand fetele te refuza. Le este frica. La inceput sunt tupeiste, dupa care dau inapoi. Conteaza foarte mult anturajul, pentru ca daca le vad prietenele, le este foarte rusine. Asta este. Noi nu suntem inca la nivelul acela european la care vrem sa gandim. Gandirea aceea libertina..”, au mai spus baietii.

Luiza Andronache