Reprezentantii Ministerului Turismului au venit vineri la Petrosani unde au dat consultanta gratuita cabanierilor, pentru ca mai apoi vor face controale. Proprietarii de cabane au fost avertizati sa urmeze pasii necesari acreditarii lor, dar si asupra faptului ca statiunea Parang se va putea dezvolta daca pensiunile vor intra intr-un circuit national.

“Dupa ce isi clasifica pensiunile, vor putea intra intr-un program national depublicitate si marketing, ceea ce inseamna ca va fi foarte bine. Comisia care a venit de la Bucuresti a avut rolul de a da consultatie in mod gratuit si de a-i pune in tema pe toti cei care se afla in situatia de a nu fi  clasificati sa-si faca toate aceste documente necesare.

Ele, in noua legislatie, sunt mult mai simple si nu costa nimic. Sigur, daca ulterior, ecourile nu vor fi pozitive,

problemele vor fi mai complicate si se va recurge la amenzi pentru turismul la negru”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.

Cei care nu vor tine cont de sfaturile primite acum, vom putea fi sanctionati. Responsabilii de la minister au promis ca se vor intoarce in parang, dar nu ca sa dea sfaturi, ci ca sa dea amenzi. Cuantumul acestora este intre 40.000 si 50.000 de lei.

Diana Mitrache