Fostii sefi ai Postei Petrila, în fata magistratilor. Luni, 14 octombrie, cei doi fosti sefi ai Postei Petrila, Constantin Rogojan si Eugenia Retegan s-au aflat în fata magistratilor de la Judecãtoria Petrosani. Acestia au recunoscut cã au prejudiciat Compania Nationalã Posta Românã. Paguba se ridicã la suma de 73.642 de lei.

“Recunosc în totalitate faptele. Mi-am însusit din gestiunea Oficiului Postal Petrilamai multe sume de bani si am falsificat în acest sens mai multe înscrisuri oficiale”, a spus inculpatul Constantin  Rogojanu în fata magistratilor.

“Recunosc în totalitate sãvârsirea infractiunilor retinute în sarcina mea în sensul cã în repetate rânduri am ajutat pe inculpat sã îsi însuseascã din gestiunea Oficiului Postal Petrila diferite sume de bani, falsificând în acest sens mai multe înscrisuri oficiale pe care le-am folosit în scopul de a acoperi prejudiciul”, a spus fosta contabilã a Oficiului Postal Petrila, Eugenia Retegan.

Cei doi pot beneficia de reducerea pedepsei cu o treime pe motiv cã si-au recunoscut vinovãtia. Totodatã inculpatii au fost de acord cu restituirea sumei. Compania Nationalã Posta Românã s-a constituit parte civilã în dosar cu suma de 73.642 de lei, sumã cu care a fost prejudiciatã de cãtre cei doi angajati. Constantin Rogojanu, dirigintele Postei Petrila si contabila Eugenia Retegan sunt acuzati de faptul cã au sustras din banii oficiului postal 73.642 de lei. Acestia au actionat în perioada iunie-octombrie 2010 prin metoda suveicã. În anul 2007, dirigintele Postei Petrila a mai ajuns în atentia politistilor, dupã ce a fost acuzat cã a cerut bani unor persoane, pentru a le angaja la Postã. Atunci, procurorii au decis cã barbatul nu este vinovat si au hotãrât sã nu înceapã urmãrirea penalã împotriva sa. „În aceastã cauzã, a fost deschis un dosar de cercetare penalã, pentru comiterea infractiunii de delapidare”, a declarat Bogdan Nitu, purtãtorul de cuvânt al Inspectoratului Judetean de Politie Hunedoara, la momentul respectiv.

Cei doi sunt acuzati de delapidare într-un dosar în care Compania Nationalã Posta Românã-sucursala retea postalã Centrul Regional Timisoara s-a constituit parte civilã. Cei doi se vor prezenta din nou în fata judecãtorilor în data de 11 noiembrie.

Monika BACIU