9Contract de peste 3 milioane de lei, scos la licitatie. Administratia localã de la Petrila cautã societate care sã furnizeze  Aparatura medicala din cadrul proiectului “modernizarea cabinetelor de specialitate ambulatorii din cadrul centrului de sanatate multifunctional Petrila”. Contractul are o valoare estimatã 3.216.176 lei, fãrã TVA.

În cadrul contractului va fi achizitionatã aparaturã medicalã de ultimã generatie. Astfel, se va achizitiona un electrocardiograf pentru cardiologie/medicinã int4rnã si unul pentru pediatrie. Totodatã, vor fi achizitionate mai multe aparaturi pentru specializãrile de ginecologie, pediatrie, ortopedie, chirurgie, neurologie. Contractul se deruleazã prin Programul Operational Regional (POR)  care implementeazã elemente ale Strategiei Nationale de Dezvoltare Regionalã a Planului National de Dezvoltare (PND), contribuind, alãturi de celelalte Programe Operationale (PO), la realizarea obiectivului Strategiei Nationale de Dezvoltare Regionalã a PND si al Cadrului National Strategic de Referintã, respectiv diminuarea disparitãtilor de dezvoltare economicã si socialã dintre România si media dezvoltãrii statelor membre ale UE.

Obiectivul strategic al POR constã în sprijinirea unei dezvoltãri economice, sociale, durabile si echilibrate teritorial, a tuturor regiunilor României, potrivit nevoilor si resurselor specifice, cu accent pe sprijinirea dezvoltãrii durabile a polilor urbani de crestere, îmbunãtãtirea mediului de afaceri si a infrastructurii de bazã, pentru a face din regiunile României, în special cele mai slab dezvoltate, locuri atractive pentru investitii.

Obiectivul strategic al programului regional se va realiza printr-o alocare a fondurilor diferentiatã pe regiuni, în functie de gradul de dezvoltare a acestora si printr-o strânsã coordonare cu actiunile realizate în cadrul celorlalte Programe Operationale. În concordantã cu Strategia Regionalã a Planului National de Dezvoltare, POR va da prioritate regiunilor rãmase în urmã si zonelor mai putin dezvoltate din cadrul regiunilor mai prospere. În acelasi timp, o atentie deosebitã se va acorda sprijinirii dezvoltãrii durabile a oraselor – poli de crestere, care pot contribui la o dezvoltare policentricã a teritoriului României.

Monika BACIU