Trei copilasi ai cãror pãrinti se zbat zi de zi pentru a le pune ceva pe masã, nu vor mai duce grija mâncãrii pentru o bunã bucatã de vreme. Cina Crestinã, initiativa presedintelui liberalilor din Petrila, prin care familii sãrace sunt ajutate în fiecare lunã, va ajunge si la ei. 

Cei trei copilasi din Petrosani, Maria, Andrei si Nicoleta, care au rupt inimile multor familii dupã ce povestea lor a fost mediatizatã, au nevoie în continuare de ajutor. Pãrintii lor au fãcut greseala de a se împrumuta de la cãmãtari pentru cã au avut un necaz si au ajuns pe drumuri.

4-1Au plecat din Lupeni cu gândul cã la Petrosani îsi vor gãsi un adãpost si sansa sã o ia de la capãt. Numai cã, nici în capitala Vãii Jiului n-au avut mai mult noroc si se zbat în sãrãcie. Cazul lor a ajuns si la urechile presedintelui Asociatiei Rosa Multiflora care în colaborare cu liberalii din Petrila au demarat anul acesta o campanie de ajutorare a nevoiasilor. Initiativa derulatã sub titulatura „Cina Crestinã” vine în sprijinul sãracilor, iar acum va ajunge si la cei trei micuti. „Am aflat de situatia acestei familii si am considerat cã trebuie sã o ajutãm cum putem, în primul rând pentru acei copii nevinovati. Ei au nevoie de hranã si împreunã cu colegii mei de la PNL Petrila, le vom duce alimente si tot ceea ce putem pentru a-i face si pe acesti micuti sã zâmbeascã, mãcar pentru o perioadã. Vine iarna si tatãl lor, pentru cã am înteles cã doar el lucreazã cu ziua pe unde apucã, le asigurã mai greu cele necesare, hrana în principal. De aceea am considerat cã trebuie sã ne implicãm si sã-i ajutãm”, a declarat Costel Avram, presedinte PNL Petrila.

Bucurie fãrã margini

Cei trei copilasi, Nicoleta, Maria si Andrei au impresionat multe familii din Valea Jiului, înainte de Pasti, când cazul lor a apãrut în presã. Copilasii au descoperit atunci ce gust are pizza, dupã ce tatãl lor a primit câteva felii dupã o zi de muncã. Le-a plãcut atât de mult încât nu-au mai avut rãbdare ca mama lor sã scoatã celofanul. „Asta e bucuria lor, când vãd câte ceva se bucurã si ei. Nu au mai mâncat pizza pentru cã, vã spun drept, nu am avut cu ce sã le iau. Sunt constient cã le trebuie mai multe dar nu avem posibilitatea.

4-2Un fruct e foarte bun, o babanã o portocalã, dar nu am cum sã le iau zilnic. Eu muncesc cu ziua, nu avem altã solutie. Cu ce bani fac punem câte ceva în oalã. Ce ne ajuta Dumnezeu, asta mâncãm. Ciorbã de cartofi, fasole sau ce o fi. Aici nu sunt conditii sã stãm, ne încãlzim ziua la soare. Stãm într-o casã dãrãpãnatã dar ne bucurãm cã avem ceva deasupra capului. Trãim din fier, cãrãmizi de la demolãri pentru ca lor sã nu le lipseascã mâncarea”, spunea Sergiu Calo, tatãl copiilor. Si-ar dori mai multe, o viatã mai bunã pentru copiii lui, dar nu vrea de pomanã. Un loc de muncã stabil ar fi de ajuns încât sã nu mai ducã grija zilei de mâine.

Maximilian Gânju