6Minerii pensionari pleacã la Deva sã îi cearã sprijin ministrului muncii. Întâlnirea  va avea loc la finele acestei sãptãmâni, dupã mai multe tentative pe care fostii mineri le-au avut de a intra la minister.

Ministrul Muncii Mariana Câmpean vine în judetul Hunedoara, iar la întâlnire vor sã participe si o delegatie de fosti mineri. Ei vor sã îi cearã sprijin ministrului, pentru ca, pe viitor sã se rezolve si problemele lor.

„Sâmbãtã, ne vom întâlni cu doamna ministru la Deva, în jurul orei 11,00. O delegatie de 14 persoane, condusã de domnul presedinte Hortopan, vom participa la Deva la o întâlnire. Noi am solicitat mai demult aceastã întrevedere, la care vom ridica probleme specifice pensionarilor. Vrem sã discutãm despre grupele de muncã, punctul de pensie, ori alte probleme sociale si despre biletele de bãi. Sperãm ca, de data aceasta, domana ministru sã fie mai receptivã la problemele noastre, cã noi am vãzut cum pensionarii militari au primit bani si nu au lucrat în conditii grele ca minerii”, a declarat Paul David, secretar la Liga Sindicatelor Pensionarilor Mineri. 6-1Pensionarii mineri din Valea Jiului au mai încercat sã se întâlneascã si la Bucuresti cu ministrul Muncii, dar de fiecare datã au fost opriti. Sâmbãtã, însã, fostii mineri cred cã vor putea sã aibã o scurtã întrevedere în cadrul cãreia sã-i înmâneze câteva acte.

Diana Mitrache