Greva minerilor din Valea Jiului conturba si activitatea termocentralelor hunedorene, ale caror stocuri sunt la limita. In Valea Jiului, reprezentantii Termocentralei Paroseni au avertizat deja administratiile publice locale si societatile de termoficare sa fie pregatite sa ia masurile de rigoare.

Protestul minerilor din Valea Jiuluia fecteaza grav sia ctivitatea termocentralelor, care functioneaza cu huila extrasa de aici, respectiv Mintia si Paroseni. De exemplu, la Paroseni, stocul de carbune mai ajunge cel mult pana la finele acestei saptamani, iar daca minerii continua greva furnizarea caldurii si a apei calde in sistem centralizat va fi sistata.

„Ne afecteaza pe noi toti. Stocul de carbune mai ajunge pana la sfarsitul acestei saptamani. Am si trimis adrese catre primarii si societatile de termoficare sa ia masurile de rigoare, pentru ca s-ar putea sa nu mai putem asigura caldura si vom fi nevoiti sa oprim instalatile, ca sa le

conservam”, a declarat Doru Visan, directorul SE Paroseni.  Termocentrala Paroseni arde  zilnic 2.200 – 2.300 de tone de huila energetica, cumparata de la Compania Nationala a Huilei Petrosani. Pe de alta parte, Visan a precizat ca societatea nu poate suporta o noua crestere a pretului la Gcal, decat daca va creste si pretul energiei electrice furnizate, ale carei costuri de producere sunt influentate de pretul carbunelui.

Carmen Cosman