6Agent termic pentru populatie. De sâmbãtã, încep probele la sistemul de termoficare, iar de luni toti abonatii serviciului vor beneficia de agent termic.

Declaratia a fost fãcutã de primarul municipiului Petrosani, Tiberiu Iacob Ridzi care sustine cã de sâmbãtã, 5 octombrie, instalatiile vor fi umplute, iar beneficiarii sã fie atenti la eventualele avarii.

“Chiar dacã în ultima perioadã temperaturile au fost destul de scãzute nu am putut sã livrãm agent termic pentru cã cei de la Paroseni au avut revizia anualã nefinalizatã, iar de sâmbãtã încep probele pentru a furniza agentul termic si la populatie si la scoli si la cei care sunt bransati la sistemul centralizat de încãlzire. Luni dimineata la prima orã vor fi toti parametri la nivelul corespunzãtor. Rog populatia sã fie atentã, la cei care sunt bransati la sistemul centralizat dacã apar defectiuni si avarii sã îi anunte pe cei de la Termoficare pentru a putea sã intervinã în timp util si fãrã mari probleme. Am ales aceastã solutie pentru cã pe weekend populatia este acasã”,  a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.

Municipalitatea va subventiona si în acest an pretul gigacaloriei. Comparativ cu alte localitãti la Petrosani valoarea gigacaloriei este la jumãtate.

“Gigacaloria la Petrosani are pretul de 238 de lei, inclusiv TVA, populatia plãteste 170 de lei, diferenta de la 170 la 238 este subventia consiliului local care are o valoare de 68 de lei la gigacalorie. Este un pret destul de scãzut. Vã pot da si preturi comparative 307 la Arad, la Cluj 175, la Constanta 342, 265 la Sibiu. La Petrosani am reusit sã reabilitãm si sã modernizãm retelele secundare în proportie de 77,28% din retele”, a mai precizat edilul. 11 de institutii publice si sute de agenti comerciali si persoane fizice sunt bransate în acest moment la sistemul de termoficare centralizat.

“Se observã un trend ascendent al rebransãrilor la reteaua centralizatã, ceea ce este un lucru îmbucurãtor. Avem în curs la ora actualã bransati 750 de apartamente, dintr-un total de abonati de 2350 de apartamente. Avem 33 de gospodãrii individuale, 11 institutii publice si 152 de agenti economici”, a mai spus primarul.

De luni, încãlizrea la Petrosani va functiona la parametri normali, dar de sâmbãtã se va începe livrarea agentului termic populatiei cu încãrcarea sistemului. Edilul a mai precizat cã “în aceastã perioadã în care a fost destul de rece afarã am dat dispozitie la scoli si la grãdinite sã foloseascã radiatoare electrice pentru a încãlzi clasele pânã la momentul la care vom da energie termicã”.

Monika BACIU