În sedinta Biroului Executiv PSD Petrosani de luni, 30 septembrie, liderul Ioan Rus a pãtrujelit mãrunt, primitiv, ca la piatã, propriii colegi, pe liberali, începând de la cel din capul judetului pânã la Costel Avram, pe presa care îl atinge, ziaristi si ziare pentru cã-l trag de mânecã, cã va da în judecatã pe unii, cã se va rupe de altii etc., etc.

Dupã ce am stat îndelung de vorbã cu presedintele PSD Petrosani pentru a-l întreba de ce si ce, acesta ne-a repetat, în mare, ceea ce denigrase în respectiva sedintã, exceptând faptul cã ziaristii nu sunt buni si cã ”în judecatã, Florin Nicolae a spus cã vã dã”.

În viziunea liderului PSD Petrosani, tensiunile majore existente în organizatie se datorezã celor care nu l-au votat ca presedinte, care acum se rãzbunã, iar pe cei care au crezut în el, fãrã nici o pretentie, si acum s-au depãrtat dezamãgiti, i-a catalogat ca fiind ”oameni care joacã pe alte unde, am sã vã explic motivatiile când vom fi fatã în fatã”. Apoi mai sunt cei cãrora li se pare cã acest comportament al sefului de partid de denigrare a tuturor, bârfa ca la buza santului, – despre spuse si nespuse, despre ”cuplãrai” si cine cu cine se iubeste, cine cu cine este prieten, pe copilul cui a angajat si tatãl e supãrat etc., etc, –1-3

iar când intrã în biroul sãu unul îl denigrazã pe precedentul, apoi altul si altul, ca un tãvãlug al intrigilor si inventiilor pentru a pãrea el, seful, cã are mereu dreptate.

Rus sustine ceea ce neagã: toti sunt rãi si toti conspirã, doar EL….

Ioan Rus a negat toate aceste lucruri pe care i le reproseazã colegii, pardon –

subordonatii, si nu stim de ce. Pentru cã a început denigrarea si la telefon atunci când i-am cerut punctul de vedere si i-a luat la rând. Vã redãm doar câteva afirmatii, pentru cã ele au fost mult mai multe, iar concluzia poate fi una singurã: toti sunt rãi, doar liderul – bun.

– ”Pe dr. Popescu nu te puteai baza. Azi, era trup si suflet, mâine spunea altceva. Oare eu chiar n-am fãcut nimic pentru el? Sã fim seriosi”

–  ”Unii nu acceptã înfrângerea, ca dl. Postolache, desi eu am discutat cu el, am stiut cã nu are bani, atunci dupã alegeri si mi-am oferit ajutorul si acum mã trezesc cu atacurile astea” (!?)

–  ”Actiunea cu violenta în familie nu a fost a femeilor. Deci nu e chiar asa cum se laudã. Au fost aduse dinafarã… Si la alegerile lor, ce mi-au putut auzi urechile, m-am îngrozit. Chiar le-am rugat sã facã echipã si mi-au lãsat pe dianafarã  secretarul si trezorierul…”

– ”Neamtu (Dorel) mã criticã pentru cã v-am angajat pe dv. în campania electoralã si nu pe el. Dar sã vinã sã spunã concret ce vrea sã fac, nu sã facã filozofie ca un apostol fãrã sã spu1-1nã nimic… I-am angajat copilul când dv. erati la Matinal si ati avut acele rãzboaie cu Serafinceanu si nu vreti sã stiti ce mi-am auzit! Dar i-am spus cã e treaba mea…”

– ”Mariana Popa a fãcut chestia aia cu PNL, la Petrila. Or, trebuia ca eu sã deleg oamenii care sã participe la conferinta aia. Am auzit cã nici nu mi-am salutat colegii, dar eu am venit cu Nicula dupã ce au venit ei, dar nu am avut loc lângã ei. Apoi actiunea

tinerilor cu Salvati mineritul, de care nu am stiut ”  (Invitatia, primitã de vicepresedinta Popa de la PNL Petrila, a fost prezentatã presedintelui Rus, care a aprobat verbal participarea mai multor membrii PSD la conferinta colegilor de aliantã. Despre actiunea tinerilor, în prezenta ziaristilor a fost informat liderul Rus. Ulterior vicepresedinta a primit avertisment verbal cã la urmãtoarea abatere va fi exclusã din partid– n.n.)

– ”A venit Viorel Pascu si mi-a spus ce vorbesc altii (membrii PSD – n.n.) prin oras. Mi-a spus cã sunt rãi si cã printre altele vorbesc cã organizatia PSD Petrosani este condusã de Livezeni (sindicatul lui Sandu Daniel si fam. Sipetan – n.n.). Pãi dacã am o fortã acolo acum, înseamnã cã am realizat ceva”.

– ”Cu Victor Bãdârcã si Mihai Ermoiu m-am certat pentru Postolache care n-a stiut sã piardã”

– ”Era în interesul unei persoane sã picure la presã cã pleacã trei consilieri. Adicã pleacã trei ca sã intre acea persoanã, conform listei, în Consiliul Local”

– ”De dupã alegeri, nu mai vin la partid, discutã în afara partidului, se adunã pe la crâsme, prin oras si bârfesc. La muncã nu se înghesuie, dar au numai pretentii…”(?!)

– ”Liberalii nu sunt fair play. Îmi spune mie Avram cã am pus umãrul sã-l dau jos pe Drãgoescu si cã sunt de partea lui Tiberiu Ridzi. Dar domniile lor uitã cã le-am sustinut viceprimarul si cã îl lãudau pe Ridzi cu gândul sã-l aducã la PNL si acum mã acuzã pe mine. Pãcat, cã a început frumos alianta, dar nu accept lovituri pe la spate”.

”Mesia” Rus îl apãrã pe Simi Iordache ”sacrificând” subordonata…1-2

Cât priveste vestitul vot împotriva colegilor sãi de partid si consilieri în una din sedintele Consiliului Local, Ioan Rus pare un adevãrat Mesia, care-si sacrificã partidul, colegii pentru o facere de bine, respectiv pe presedinta TSD si consilier Lavinia Grigoriu pentru Siminel Iordache, omul cu care Rus face afaceri.

”Niciodatã nu am obstructionat pe cineva, vreun om simplu, sau om de afaceri dacã este în folosul comunitãtii. Dacã cineva din orgoliu face greseli de interpretare, nu trebuie sã le fac si eu. Nu a fost nici un motiv sã mã opun, era vorba de un cetãtean” – a motivat Ioan Rus acel vot, care a fost deliciul sedintei pentru cã nu se mai vãzuse ca toti consilierii PSD sã voteze într-un fel, iar liderul lor în altul, fiind acuzat cã face jocurile altora în care ar putea avea un interes chiar Rus.

În cauzã, ca o curgere a bãtãliei pentru sustinerea HCL, fusese omul de afaceri Siminel Iordache, cel care detine un fel de monopol al afacerilor în Petrosani… ”Da, este adevãrat cã Simi are spatii de la mine, de la SOCOM, de mult si facem afaceri de multã vreme, este membru cooperatist vechi, dar asta nu are nici o legãturã…”- a precizat Ioan Rus.

Acuzatii abjecte, procese pe mãsurã!

Multe sunt declaratiile lui Ioan Rus la adresa colegilor de partid si aliantã, iar dacã prezintã interes le vom reda în totalitate. Facem precizarea cã orice politician este supus observatiilor presei si publicului, cã în cauzã nu este vorba de vreo organizatie secretã, sau cu informatii clasificate la care presa sã nu aibã acces…

De câteva luni, auzim dinspre PSD Petrosani, respectiv dinspre Ioan Rus,  cã ziaristii de la CVJ sunt plãtiti de liberali, respectiv de Costel Avram pentru a fi denigrat Ioan Rus, si cã va da în judecatã ziarul cã si-a permis sã scrie despre ”mãria sa liderul de partid”, cã ziaristii au îndrãznit sã oglindeascã opiniile nemultumitilor în timp ce ”el lidero” a plãtit în campanie 500 lei abonament pe 25 de ziare/lunã, iar mai apoi 250 lei pe abonament de 15 ziare/lunã. Doar cã abonamentul înseamnã, în viziunea lui Ioan Rus, pumnul în gura ziaristilor!

Mai mult, ziaristii au fost denigrati pe chestiuni abjecte, care la confruntarea directã a fost motivatã de Ioan Rus astfel: ”am auzit si eu cã ati spus cã am nu stiu ce datorii la dumneavostrã si am mai comentat…”.

L-am averizat pe ”el lidero”cã pe asemenea acuzatii poate fi sanctionat dur de instantele de judecatã, si se va întâmpla, doar trebuie sã refacem o înregistrare degradatã pentru citarea martorilor…

”Am discutat cu Marius Mitrache sã fie un ziar impartial si sã mã întrebe si pe mine. Am fãcut acele abonamente din toatã sãrãcia, pe care le dãdeam pe la baruri, magazine. Dacã în ultima vreme ziarul mã atacã, am renuntat, doar nu-mi fac deservicii cu mâna mea” – si-a motivat Ioan Rus, ”bãgatul banilor în buzunarul ziaristilor” si renuntarea la… bãgat.

Dacã ziaristii ar fi consemnat spusele lui Ioan Rus, îsi fãcea cu adevãrat rãu cu gura sa. Dar pe cine nu lasi sã moarã, nu te lasã sã trãiesti…

Ileana Firtulescu