‚El lidero’ PSD Petrosani, personaj SF: ”am oameni care joacã pe alte unde…”

În sedinta Biroului Executiv PSD Petrosani de luni, 30 septembrie, liderul Ioan Rus a pãtrujelit mãrunt, primitiv, ca la piatã, propriii colegi, pe liberali, începând de la cel din capul judetului pânã la Costel Avram, pe presa care îl atinge, ziaristi si ziare pentru cã-l trag de mânecã, cã va da în judecatã pe unii, cã se va rupe de altii etc., etc.

Dupã ce am stat îndelung de vorbã cu presedintele PSD Petrosani pentru a-l întreba de ce si ce, acesta ne-a repetat, în mare, ceea ce denigrase în respectiva sedintã, exceptând faptul cã ziaristii nu sunt buni si cã ”în judecatã, Florin Nicolae a spus cã vã dã”.

În viziunea liderului PSD Petrosani, tensiunile majore existente în organizatie se datorezã celor care nu l-au votat ca presedinte, care acum se rãzbunã, iar pe cei care au crezut în el, fãrã nici o pretentie, si acum s-au depãrtat dezamãgiti, i-a catalogat ca fiind ”oameni care joacã pe alte unde, am sã vã explic motivatiile când vom fi fatã în fatã”. Apoi mai sunt cei cãrora li se pare cã acest comportament al sefului de partid de denigrare a tuturor, bârfa ca la buza santului, – despre spuse si nespuse, despre ”cuplãrai” si cine cu cine se iubeste, cine cu cine este prieten, pe copilul cui a angajat si tatãl e supãrat etc., etc, –1-3

iar când intrã în biroul sãu unul îl denigrazã pe precedentul, apoi altul si altul, ca un tãvãlug al intrigilor si inventiilor pentru a pãrea el, seful, cã are mereu dreptate.

Rus sustine ceea ce neagã: toti sunt rãi si toti conspirã, doar EL….

Ioan Rus a negat toate aceste lucruri pe care i le reproseazã colegii, pardon –

subordonatii, si nu stim de ce. Pentru cã a început denigrarea si la telefon atunci când i-am cerut punctul de vedere si i-a luat la rând. Vã redãm doar câteva afirmatii, pentru cã ele au fost mult mai multe, iar concluzia poate fi una singurã: toti sunt rãi, doar liderul – bun.

– ”Pe dr. Popescu nu te puteai baza. Azi, era trup si suflet, mâine spunea altceva. Oare eu chiar n-am fãcut nimic pentru el? Sã fim seriosi”

–  ”Unii nu acceptã înfrângerea, ca dl. Postolache, desi eu am discutat cu el, am stiut cã nu are bani, atunci dupã alegeri si mi-am oferit ajutorul si acum mã trezesc cu atacurile astea” (!?)

–  ”Actiunea cu violenta în familie nu a fost a femeilor. Deci nu e chiar asa cum se laudã. Au fost aduse dinafarã… Si la alegerile lor, ce mi-au putut auzi urechile, m-am îngrozit. Chiar le-am rugat sã facã echipã si mi-au lãsat pe dianafarã  secretarul si trezorierul…”

– ”Neamtu (Dorel) mã criticã pentru cã v-am angajat pe dv. în campania electoralã si nu pe el. Dar sã vinã sã spunã concret ce vrea sã fac, nu sã facã filozofie ca un apostol fãrã sã spu1-1nã nimic… I-am angajat copilul când dv. erati la Matinal si ati avut acele rãzboaie cu Serafinceanu si nu vreti sã stiti ce mi-am auzit! Dar i-am spus cã e treaba mea…”

– ”Mariana Popa a fãcut chestia aia cu PNL, la Petrila. Or, trebuia ca eu sã deleg oamenii care sã participe la conferinta aia. Am auzit cã nici nu mi-am salutat colegii, dar eu am venit cu Nicula dupã ce au venit ei, dar nu am avut loc lângã ei. Apoi actiunea

tinerilor cu Salvati mineritul, de care nu am stiut ”  (Invitatia, primitã de vicepresedinta Popa de la PNL Petrila, a fost prezentatã presedintelui Rus, care a aprobat verbal participarea mai multor membrii PSD la conferinta colegilor de aliantã. Despre actiunea tinerilor, în prezenta ziaristilor a fost informat liderul Rus. Ulterior vicepresedinta a primit avertisment verbal cã la urmãtoarea abatere va fi exclusã din partid– n.n.)

– ”A venit Viorel Pascu si mi-a spus ce vorbesc altii (membrii PSD – n.n.) prin oras. Mi-a spus cã sunt rãi si cã printre altele vorbesc cã organizatia PSD Petrosani este condusã de Livezeni (sindicatul lui Sandu Daniel si fam. Sipetan – n.n.). Pãi dacã am o fortã acolo acum, înseamnã cã am realizat ceva”.

– ”Cu Victor Bãdârcã si Mihai Ermoiu m-am certat pentru Postolache care n-a stiut sã piardã”

– ”Era în interesul unei persoane sã picure la presã cã pleacã trei consilieri. Adicã pleacã trei ca sã intre acea persoanã, conform listei, în Consiliul Local”

– ”De dupã alegeri, nu mai vin la partid, discutã în afara partidului, se adunã pe la crâsme, prin oras si bârfesc. La muncã nu se înghesuie, dar au numai pretentii…”(?!)

– ”Liberalii nu sunt fair play. Îmi spune mie Avram cã am pus umãrul sã-l dau jos pe Drãgoescu si cã sunt de partea lui Tiberiu Ridzi. Dar domniile lor uitã cã le-am sustinut viceprimarul si cã îl lãudau pe Ridzi cu gândul sã-l aducã la PNL si acum mã acuzã pe mine. Pãcat, cã a început frumos alianta, dar nu accept lovituri pe la spate”.

”Mesia” Rus îl apãrã pe Simi Iordache ”sacrificând” subordonata…1-2

Cât priveste vestitul vot împotriva colegilor sãi de partid si consilieri în una din sedintele Consiliului Local, Ioan Rus pare un adevãrat Mesia, care-si sacrificã partidul, colegii pentru o facere de bine, respectiv pe presedinta TSD si consilier Lavinia Grigoriu pentru Siminel Iordache, omul cu care Rus face afaceri.

”Niciodatã nu am obstructionat pe cineva, vreun om simplu, sau om de afaceri dacã este în folosul comunitãtii. Dacã cineva din orgoliu face greseli de interpretare, nu trebuie sã le fac si eu. Nu a fost nici un motiv sã mã opun, era vorba de un cetãtean” – a motivat Ioan Rus acel vot, care a fost deliciul sedintei pentru cã nu se mai vãzuse ca toti consilierii PSD sã voteze într-un fel, iar liderul lor în altul, fiind acuzat cã face jocurile altora în care ar putea avea un interes chiar Rus.

În cauzã, ca o curgere a bãtãliei pentru sustinerea HCL, fusese omul de afaceri Siminel Iordache, cel care detine un fel de monopol al afacerilor în Petrosani… ”Da, este adevãrat cã Simi are spatii de la mine, de la SOCOM, de mult si facem afaceri de multã vreme, este membru cooperatist vechi, dar asta nu are nici o legãturã…”- a precizat Ioan Rus.

Acuzatii abjecte, procese pe mãsurã!

Multe sunt declaratiile lui Ioan Rus la adresa colegilor de partid si aliantã, iar dacã prezintã interes le vom reda în totalitate. Facem precizarea cã orice politician este supus observatiilor presei si publicului, cã în cauzã nu este vorba de vreo organizatie secretã, sau cu informatii clasificate la care presa sã nu aibã acces…

De câteva luni, auzim dinspre PSD Petrosani, respectiv dinspre Ioan Rus,  cã ziaristii de la CVJ sunt plãtiti de liberali, respectiv de Costel Avram pentru a fi denigrat Ioan Rus, si cã va da în judecatã ziarul cã si-a permis sã scrie despre ”mãria sa liderul de partid”, cã ziaristii au îndrãznit sã oglindeascã opiniile nemultumitilor în timp ce ”el lidero” a plãtit în campanie 500 lei abonament pe 25 de ziare/lunã, iar mai apoi 250 lei pe abonament de 15 ziare/lunã. Doar cã abonamentul înseamnã, în viziunea lui Ioan Rus, pumnul în gura ziaristilor!

Mai mult, ziaristii au fost denigrati pe chestiuni abjecte, care la confruntarea directã a fost motivatã de Ioan Rus astfel: ”am auzit si eu cã ati spus cã am nu stiu ce datorii la dumneavostrã si am mai comentat…”.

L-am averizat pe ”el lidero”cã pe asemenea acuzatii poate fi sanctionat dur de instantele de judecatã, si se va întâmpla, doar trebuie sã refacem o înregistrare degradatã pentru citarea martorilor…

”Am discutat cu Marius Mitrache sã fie un ziar impartial si sã mã întrebe si pe mine. Am fãcut acele abonamente din toatã sãrãcia, pe care le dãdeam pe la baruri, magazine. Dacã în ultima vreme ziarul mã atacã, am renuntat, doar nu-mi fac deservicii cu mâna mea” – si-a motivat Ioan Rus, ”bãgatul banilor în buzunarul ziaristilor” si renuntarea la… bãgat.

Dacã ziaristii ar fi consemnat spusele lui Ioan Rus, îsi fãcea cu adevãrat rãu cu gura sa. Dar pe cine nu lasi sã moarã, nu te lasã sã trãiesti…

Ileana Firtulescu

Advertisements

12 comentarii la „‚El lidero’ PSD Petrosani, personaj SF: ”am oameni care joacã pe alte unde…”

 • 1 octombrie 2013 la 22:05
  Permalink

  Doamna Firtulescu, jos palaria. In sfarsit d-l Rus apare asa cum este, nu se mai poate ascunde in spatele nimanui, nu mai poate da vina pe nimeni. Politica dansului dintotdeauna a fost divide et impera: a bagat mereu intrigi, a picurat otrava in urechi, a invrajbit. Ce sa-i faci? Asta este omul. De ce nu faceti o statistica cu anii in care a condus PSD-ul si cu ” succesurile” inregistrate??? Cati oameni au plecat din partid? Oare este strain de plecari? oare nu a lucrat pe la spate pe unii si pe altii doar pentru ca i se parea lui ca i se pune in pericolul scaunul, si asa subred?

 • 2 octombrie 2013 la 00:23
  Permalink

  RUSINE!RUSINE!RUSINE! Daca e tradare s-o stiu si eu-Farfuridi de PSD Petrosani in postura presedintelui.
  Felicitari d-nei Firtulescu pt articolul in care il citeaza pe controversatul om politic local(daca mai poate fi numit asa).

 • 2 octombrie 2013 la 07:29
  Permalink

  Dom`Ionica a venit si timpul platilor. Numai Ionica stie cu adevarat numarul celor pe care i-a pus el bine. Acum…se intoarce roata. Plata karmica isi spune cuvantul. Prea mult huzur, prea mult bine, prea multa rupere de partid si de cei pe care zicea ca-i reprezinta. Va aduceti aminte ce preocupari avea Rus in parlament? Mergea in tari exotice. Dar ce preocupari are in CL? Era preocupat de sistemul video al orasului care nu cumva Doamne fereste sa-l inregistreze cand vine acasa pe doua carari sau se pupa pe strada. Chiar el a zis-o in Consiliu. Astea sunt preocupari de social-democrat? Domnu Rus, daca esti nevinovat nu ti-e frica de nici un sistem video sau de ce zic unii sau altii. Cum zic multi dintre cei care-l cunosc: Ionica a semanat numai vrajba dar a avut tot timpul grija sa para ca este nevinovat. Aiurea-n papusoi. Omul asta a manevrat toate miscarile negre din PSD Petrosani. Plata karmica Ionica, plata karmica. Poate regreti acum ca ai muscat in stanga si-n dreapta, poate regreti. Un moment de reflectie nu iti strica. Cate prietenii nu ai stricat prin presupuneri si supozitii pe care le-ai strecurat perfid la urechile partilor? Ioane, Ioane…lumea nu mai doarme. S-au trezit „prostii”, ce zici? Unde mai spui vorbe? Ionica, atunci cand acuzi pe toata lumea dar tu esti singurul nevinovat ai o problema, si nu este una materiala, financiara sau profesionala. Este una de acoperis, de tigle, de mansarda!

 • 2 octombrie 2013 la 09:42
  Permalink

  se pare ca acest domn a luat o rau pe aratura traieste intr o lume numai a lui iar declaratiile de mai sus sint minciuni suta la suta motiv pentru care s ar putea trezi chemat in justitie sa le justifice.

 • 2 octombrie 2013 la 11:00
  Permalink

  Candva, mai devreme sau mai tarziu, trebuie sa se spuna STOP abuzurilor si nemultumirilor de tot felul la nivelul organizatiei PSD Petrosani. Sunt solutii pentru asta…din pacate ele sunt monitorizate „pas cu pas” de cei care conduc cu adevarat si aceasta organizatie..adica nimeni altii decat cei de la Judet, de la Deva!!!!

 • 2 octombrie 2013 la 11:48
  Permalink

  Doamne fereste si apara!!!! Omul asta e persaoana publica? Consilier?Se exprima ca unul cu retard maxim…. ce mizerie….

 • 2 octombrie 2013 la 12:19
  Permalink

  un presedinte adevarat de partid nu iese in presa ca un papagal sa si spele rufele din organizatie daca e barbat si are cojones se pune la masa si o rezolva barbateste daca nu….plinge ca proasta satului in ziare.

 • 2 octombrie 2013 la 12:44
  Permalink

  Ioan Rus trebuia schimbat in urma „succesurilor” sale obtinute la alegerile locale si legislative din anul 2012.Sursa raului org. PSD Petrosani vine de la liderul org. judetene PSD,si asta nu degeaba, oricine isi poate da seama care este scopul. O zicere veche spune:”o mana spala pe cealalta si amandoua fata”, iar” scopul scuza mijloacele”. Daca Rus Ioan nu ar fi fost liedrul PSD la Petrosani, la org.Judeteana, sigur, ar fi fost alta situatie, in primul rand nu ar fi fost lider cel prezent, asa ca sa nu ne asteptam la schimbarea lui Ioan Rus. Totul porneste de la Deva. Ioan Rus nu reprezinta nimic pentru org. PSD Petrosani in afara de faptul ca-si urmareste interesele personale. Este trist faptul ca la nivelul acestui municipiu nu avem pe nimeni capabil sa conduca, cinstit, aceasta organizatie astfel ramanand sursa invartelilor lui Ioan Rus zis si sarpele cu ochelari.Felicitari zieristilor care scot la lumina aceste situatii a unei ascunse realitati ce lancezeste de atata timp la cea mai mare org. PSD din Valea Jiului,fapt ce dovedeste impartialitatea de care da dovada CVJ in in prezentarea reala a articolelor.

 • 2 octombrie 2013 la 12:50
  Permalink

  ionica tu esti un invingator din fire ai cistigat toate alegerile la care ai candidat n ai pierdut nimic sigur o sa te impui

 • 2 octombrie 2013 la 17:03
  Permalink

  Vai domnu Rus da ce sabie rosie aveti…Si ce mare este sabia dumneavoastra domnu Rus! Pun pariu ca e si ascutita putin, da putin de tot sa nu va taiati in ea cand o frecati cu motorina…Aveati si teaca? Vai, domnu Rus da ce cascheta de pompier v-ati tras…parca ati fi de la ISU…si ce mana puternica aveti domnu Rus…vai de mine domnu Rus…

 • 2 octombrie 2013 la 17:16
  Permalink

  Acest ioan Rus se considera proprietarul spatiilor comerciale ce apartin SOCOM Petrosani. Nimeni nu a fost beneficiarul unei inchirierii a vre-unui spatiu comercial pana nu a trecut cu „dreptul” sau „saritura la cap” la presedinte, iar in lipsa acestuia pe la ajutorul sau Popa.Toti birocratii din conducerea Socom detin spatii comerciale pentru care platesc chirii modice, gasind mereu explicatii cum ca aceste spatii sunt obtinute pe drept,pentru ca ei sunt angajatii Socom-ulu s.a.m.d.In acest sens pot fi exemplificate spatiile comerciale de la parterul sediului Socom Petrosani toate atribuite tuturor membrilor fam.Popa adjunctul lui Ioan Rus. La fel si madam Munteanu, secretara lui Ioan Rus, detine spatii comerciale de la SOCOM Petrosani pentru toti membrii familiei. Daca se va face o analiza a detinatorilor de spatii comerciale ale Socom Petrosani o sa se constate ca nu oricine este in posesia lor. Asa ca Ioan Rus este greu de a fi dat jos atat se la presedentia SOCOM-lui cat si de la presedentia org. PSD Petrosani.

 • 3 octombrie 2013 la 08:53
  Permalink

  Eu vreau ca ionica rus sa fie presedinte pe viata la psd petrosani. Vreau sa fie ca pana acum ca e de bine, asa petrosaniul scapa de usl. Multumim din inima lui rus ionica omul care si-a dat seama ca usl nu trebuie sa subjuge petrosaniul.

Comentariile sunt închise.