În rândul membrilor PSD Petrosani se mai vehiculeazã un nume care va pãrãsi partidul, dupã cel al lui Octavian Popescu. Este vorba de fostul prim-vicepresedinte si al doilea om, dupã Ioan Rus, în preferintele social-democratilor, Costel Postolache, care este cu un picior afarã din partid pe aceleasi motive: somnolentã si letargie bolnãvicioasã a organizatiei de la Petrosani.

În urmã cu mai bine de douã sãptãmâni, dr. Octavian Popescu, sef Circa Sanitar Veterinarã si pentru Siguranta Alimentelor  Petrosani, a semnat actele de apartenentã la PNL, plecând cu mult înainte de la PSD pentru cã organizatia de la Petrosani este una care se complace în a nu face nimic si în care nu se mai regãsea.

Un alt membru marcant al PSD Petrosani, Costel Postolache, este pe picior de plecare din acelasi motiv. Acesta a fost în legislatura trecutã a PSD prim-vicepresedinte, iar la noile alegeri a fost un contracandidat redutabil al presedintelui Ioan Rus suflându-i acestuia în ceafã, la doar 60 de voturi diferentã. Desi acest lucru era dovada ruperii în douã a partidului, Ioan Rus nu s-a strãduit sã reuneascã pãrtile si l-a marginalizat pe Postolache, chiar dacã este unul din cei 6 consilieri locali ai PSD. Nu a mai fost niciodatã solicitat la partid, în vreo actiune, nici pus la treabã. Nici nu prea avea unde, cã actiunile PSD Petrosani nici nu prea existã. Si cum timpul trece, deci si viata, Costel Postolache a deschis o afacere în colaborare cu alte persoane pentru a-si ocupa timpul pentru cã partidul pare sã nu aibã nevoie… De curând s-a zvonit cã va pleca si el din PSD.

”Nu stiu cum sã vã spun. Eu am fost lider de sindicat, deci locul meu este la social-democrati. Dar în momentul de fatã, 90% sunt hotãrât sã nu mai candidez în viitor pe listele PSD… Zilele acestea s-au împlinit 6 luni de la alegerile locale, iar noi, la Petrosani, am bãtut pasul pe loc, fãrã actiuni, fãrã initiative, am asteptat sã fiu pus la treabã, dar constat o somnolentã, o letargie bolnãvicioasã. Si cum sunt un om de actiune, m-am îndreptat spre zona de afaceri.

4-1Nu plec deocamdatã si nici nu am avut discutii pe aceastã temã cu alte partide, dar mesaje pe diverse canale au fost. Mai astept, poate se schimbã ceva la noi. În afarã de actiunea femeilor, actiune de tinutã, nu am vãzut nimic. Ne-ar trebui multe de genul ãsta. M-a pus serios pe gânduri plecarea doctorului Popescu. Mã asteptam sã fie chemat de dl. Rus si sã fie întrebat care sunt motivele plecãrii sale. Este adevãrat cã PSD este un partid de stânga, dar asta nu înseamnã cã trebuie sã aibã ca membri doar muncitori, ci trebuie sã cuprindã toatã paleta profesionalã cu vederi de stânga. În acest timp, adversarii politici nu dorm! Liberalii s-au miscat imediat dupã alegeri si nu stau. Or, nu numai în an electoral se munceste, pentru cã de aceea cetãtenii spun, pe bunã dreptate: doar în campanii electorale ne cãutati. Ca urmare, avem 6 luni pierdute pe care nu le vom mai recupera niciodatã. Timpul trece peste noi si nu ne avantajeazã, chiar dacã prtidul nostru este la guvernare, pentru cã se stie cã guvernarea erodeazã imaginea si cu atât mai mult trebuie muncit în teritoriu. În conditiile astea, fãrã sã exagerez, nu stiu dacã la alegerile locale viitoare vom mai avea 3 consilieri locali.

Deci, dacã 90% sunt hotãrât sã nu mai candidez si, poate, o sã plec, cei 10% rãmasi îmi pot rãsturna hotãrârea dacã lucrurile se miscã în PSD Petrosani. Nici de partea cealaltã a esichierului politic nu mã duc de dragul de a pleca, ci doar dacã acolo viziunea despre rolul unui partid în societate, pentru oameni, este cea corect alesã” – a declarat Costel Postolache, fost prim-vicepresedinte si al doilea om în preferintele membrilor PSD ai Petrosaniului.

Nu doar aceste voci s-au auzit prin PSD Petrosani. Sunt destule care au articulat mãcar o datã cã le vine sã plece din organizatia de la Petrosani, care pare hotãrât sã stopeze activismul si sã submineze menirea sa politicã.

Ileana Firtulescu