Prima etapã a unui proiect european în valoare de 40 de milioane de euro, derulat de operatorul de apã si canal în localitãtile Vãii Jiului, s-a încheiat la Petrila si Aninoasa. Sute de familii din cele douã localitãti au retea de canalizare de sãptãmâna trecutã.

Receptia finalã a lucrãrilor derulate în Aninoasa si Petrila a avut loc zilele trecute, iar peste 760 de familii din localitatea Petrila vor beneficia de retea de canalizare. Tot în estul Vãii Jiului, au fost realizate si retele noi de apã potabilã fiind bransate 73 de gospodãrii. În Aninoasa au fost racordate la reteaua de ape uzate 240 de familii si tot în cadrul acestui proiect au fost fãcute si retele noi de apã potabilã fiind racordate circa 50 de gospodãrii. Potrivit directorului general al SC Apa Serv Valea Jiului, Costel Avram, societate care este beneficiarul proiectului, lucrãrile efectuate de constructor sunt de calitate, au fost complexe si s-au executat în timpul prevãzut în contract.

„Se va vedea o îmbunãtãtire pentru oamenii din Petrila si Aninoasa, vor avea confort. Nu era normal ca în anul 2013, familii care locuiesc la oras sã nu aibã apã în case si retea de canalizare. Dacã în perioada cât am fost vicepresedinte la Consiliul Judetean Hunedoara m-am ocupat de atragerea acestei finantãri nerambursabile pentru Apa Serv, acum mã bucur sã iau parte la receptia lucrãrilor efectuate în baza acestui proiect european, în calitate de director general al acestei societãti. Din punctul nostru de vedere, lucrãrile sunt de calitate si este la fel de important cã firma constructoare a reusit sã le termine la timp”, a declarat Avram.

Peste 22 de milioane de lei

4-1Costul total al lucrãrilor în cele douã orase s-a ridicat la peste 22 de milioane de lei si au fost realizate la Petrila, retele noi de apã cu o lungime de 4458 de metri, iar la reteaua de canalizare extinderile au însumat 13.729 de metri. În Aninoasa reteaua de apã potabilã a fost extinsã 4027 de metri iar cea de apã uzatã cu 6884 de metri. Totodatã au fost construite si trei statii de pompare la reteaua de canal în Petrila iar una în Aninoasa. „Apa Serv Valea Jiului va începe a doua etapã a proiectului, în valoare de aproape 90 de

milioane de euro, bani proveniti din fonduri europene si apoi vom putea spune cã nu mai avem probleme în Valea Jiului cu retele de apã si canalizare. Suntem pe primul loc în Regiunea Vest în ceea ce priveste atragerea fondurilor europene si pe locul trei la nivel national. Cel mai important este însã cã reusim sã facem aceste reabilitãri pentru locuitorii Vãii Jiului”, a mai declarat directorul general al SC Apa Serv Valea jiului, Costel Avram. Proiectul „Extinderea si reabilitarea infrastructurii de apã si apã uzatã în Valea Jiului”, proiect finantat din Fondul de Coeziune prin Programul Operational Sectorial „Mediu”-Axa prioritarã 1, se deruleazã si în restul localitãtilor din Valea Jiului.

Maximilian Gânju