7Nouã dintre farmaciile din Petrosani figureazã în bazele de date informationale cã au program non-stop. În realitate, acestea nu au program de noapte, costurile nejustificându-se, drept pentru care bolnavii sunt dusi la Tg. Jiu de taximetristi.

Locuitorii Petrosaniului stiau cã oricând au nevoie, în miez de noapte, pot apela la farmacia situatã vizavi de parcul Pietei Centrale, singura stiutã a avea program non-stop. Doar cã Margit Rozalia Nagy a avut o noapte de cosmar, când a rãmas fãrã atibiotice, iar abcesul care o supãra a reapãrut în fortã. Durerile insuportabile nu si le-a putut potoli pentru cã a gãsit farmacia cu pricina închisã, iar alta, care sã aibã program la ora 1:15, nu a gãsit. Ca urmare, s-a adrest taximetristilor din statia aflatã chiar în fata farmaciei întrebându-i dacã stiu ei vreo unitate deschisã si noaptea. Ghinion! Soferii i-au relatat cã doar la Tg. Jiu poate gãsi farmacii cu program non-stop, pentru cã tocmai avuseserã o comandã cu câteva nopti înainte, când au transportat un domn bolnav, dependent de medicatie, prin Valea Jiului si nu au gãsit nici o farmacie deschisã, drept pentru care bolnavul a cerut sã fie dus la Tg. Jiu.

”Poate nu le stim nici noi pe toate. S-ar putea sã existe, dar nu am gãsit. Eu chiar am cãutat pe internet, ca sã stiu unde sã duc clientii, si pe farmacie.ro Hunedoara, Petrosani am gãsit adrese, ce mai vând pe lângã medicamente si orarul de functionare, care la toate nouã câte erau acolo, scria cã functioneazã non- stop. Minciuni si la raportãrile astea de activitate. Eu nu am gãsit în ultima vreme farmacii deschise noaptea” – a declarat Mitã Crisneac, taximetrist din Petrosani.

Unii administratori ai farmaciilor considerã cã functionarea permanentã implicã foarte multe costuri, ceea ce nu justificã un program prelungit doar pentru douã sau trei persoane care vin noaptea si cumpãrã medicamente. „Nu meritã din punct de vedere financiar ca o farmacie sã fie deschisã non-stop. O asemenea initiativã implicã foarte multe costuri, sporuri pentru angajatii care lucreazã pe timp de noapte, iar efectiv, pentru douã sau trei persoane care vor veni sã cumpere medicamente în timpul unei nopti, chiar nu meritã. Vã dati seama cã dacã ar fi meritat, ar fi existat multe farmacii non-stop” – a explicat un administrator de farmacie din Petrosani, care ne-a rugat sã-i pãstrãm anonimatul. Ca urmare, aveti grijã si completati-vã din timp trusa medicalã.

Ileana Firtulescu