Concurentii din politica localã s-au arãtat îngrijorati cã nu-i gãsesc slãbiciuni coordonatorului PNL Valea Jiului, Costel Avram, pentru a-i mai tãia din aripile cu care s-a avântat pe scena politicã din zonã. Încercãrile de pânã acum de a-i mai pune piedici au esuat pentru cã acesta a transformat dezavantajul în avantaj, spun opozanti de-ai sãi. Si totusi, Avram poate fi contracarat: închideti-l în lift si blocati liftul! E mort….

Deranjati de mobilitatea sa în politicã, de faptul cã a tulburat bãltirea în care se scaldã marea parte a liderilor de partide, organizatii locale, Costel Avram si-a atras antipatii chiar înversunate. De, nu te poate iubi toatã lumea! ”Hai, lasati-o baltã, cã nu e el chiar asa de bun pe cât vrea sã parã, dar le stie, le întoarce ca la Ploiesti, ca un turbat”- a declarat chiar un liberal de-al sãu de la Petrila, care face parte din tagma celor crescuti fãrã reguli de partid.

Fiecare actiune, începând de la concertul de colinde, apoi ampla actiune de carte si culminând cu organizarea conferintei de alegeri din PNL Petrila, în sensul ridicãrii stachetei si a sustinerii editãrii de carte si lansarea acesteia, au stârnit vii comentarii si chiar ceartã în interiorul altor partide, precum PSD, între taberele care-i recunosteau lui Avram reusitele actiunilor si altii care nu-l plãceau pur si simplu pentru cã reprezenta o primejdie politicã.

Firesc si… politic, s-a încercat contracararea liderului liberal, denigrarea fiind cel mai la îndemânã, altii criticându-l deschis, public, si-au exprimat opinia vizavi de atitudini si fapte ale lui Avram, mai ales cele în calitate de director Apa Serv, stiindu-se cã este o zonã sensibilã pentru public. Dar, vigilent, Costel Avram a contracarat fiecare atac si a iesit cu bine, precum rugbistul din grãmadã.

Si totusi liderul zonal al liberalilor are o mare slãbiciune prin care poate fi ”redus la tãcere”. Acesta poate rãmâne paralizat, fãrã grai si fãrã reactie, atunci când îl închizi într-un spatiu mic, chiar si în lift, dar sã blochezi liftul. L-ai terminat!

Am aflat acest lucru de curând, când în urmã cu aproape patru sãptãmâni se pregãtea pentru o interventie chirugicalã si trebuia sã facã un tomograf. Era transfigurat de groaza aparatului în care trebuia sã stea închis circa 45 de minute pentru a-i scana ”defectiunea tehnicã”. Spatiul închis îi crea panicã, stare de sufocare si rãu general. Claustrofobie!

1-1”Nu mi-e teamã de operatie. Ceea ce mã sperie este tomograful. Mi se face rãu în spatiul acela închis. Am cerut medicilor sã mã sedeze, sã mã adoarmã… ” – s-a confesat omul Costel Avram, transfigurat de groaza efectelor aparatului asupra sa.

Povestea liderului, ne-a amintit de o alta, asemãnãtoarea, cea a unui ziarist adevãrat de la Steagul Rosu, ulterior Matinal, Dorin Gheta. Era si el un munte de om, inginer geolog si fost salvator minier ce participase la actiuni de salvare cumplite. Scosese din subteranele minelor din Valea Jiului mineri sfârtecati de explozii si arsi fãrã sã-si piardã cumpãtul.

Îl credeai un om dur… Dar lesina atunci când i se recolta sânge pentru analize. Ciudatã este firea umanã! Ca urmare, opozanti ai lui Avram, aveti arma pentru a-l învinge!

Ileana Firtulescu