8Aerodrom la Petrila. Administratia localã de la Petrila are în vedere realizarea unui aerodrom. Acesta ar urma sã fie amplasat în zona în care în momentul de fatã functioneazã groapa de gunoi.

”Ne-am propus gândindu-ne cã Valea Jiului va deveni o zonã turisticã, sper se realizãm si noi obiectivul care ni l-am propus chiar în Sureanu si ne-am gândit pentru o legãturã mai rapidã, sã facem pe Maleia un aerodrum pentru cã cei interesati sã vinã sã-si petreacã timpul liber si vacantele în domeniile schiabile si în zona Vãii Jiului sã aibã aceastã posibilitate. Si acest lucru va contribui la dezvoltarea Vãii Jiului si va crea câteva locuri de muncã si acolo”, a declarat Ilie Pãducel, primarul orasului Petrila.

Aerodromul ar urma sã fie realizat în perioada 2024-2020 în cadrul noii strategii de dezvoltare a orasului Petrila. Edilul este de pãrere cã aerodromul ar atrage în zonã mult mai multi turisti, fie ei chiar si cu bani mai multi. În Valea Jiului au loc lucrãri de modernizare si dezvoltare zonelor montane, însã lucrãrile se deruleazã cu dificultate din cauza fondurilor insuficiente alocate de Guvern.

Monika BACIU