9Tot mai multi oameni ajug la Urgentã întepati de albine. Medicii de la spitalul din Petrosani spun cã deja sunt mai multi oameni traumatizati de insecte decât cei care veneau muscati de maidanezi.

Numai în ultimele zile, mai multi oameni au ajus în diferite faze de soc anafilactic, dupã ce au fost întepati de insecte. În principal, ei au fost atacati pe stradã, sau la cumpãrãturi, în piatã si de vinã sunt albinele, ori viespile. Multi fac reactii adverse periculoase, iar medicii îi sfãtuiesc sã vinã imediat la urgentã. „În ultima perioadã ne-am confruntat cu un numãr foarte mare de reactii alergice la întepãturi de insecte: viespi si albine, în primul rând. Multi vin chiar din pietele publice, unde merg la cumpãrãturi. Este ciudat cã apar reactii alergice la douã-trei ore sau chiar adoua zi dupã întepãturã”, a declarat dr. Liliana Dumitru, medic UPU SMURD.

Iar dacã pânã acum, cele mai multe cazuri la urgentã erau legate de maidanezi, acum medicii spun cã a cam trecut timp de când nu aumai venit oameni muscati. “În ultima perioadã nu ne-am mai confrunat cu un numãr mare de oameni muscati de câinii maidanezi. Întradevãr, probabil cã prin oras mai sunt cazuri, dar lumea nu se prezintã, când e vorba de muscãturi minore la spital si probabil cã le neglijeazã.  S-au rãrit fatã de perioadele anterioare ale anului aceste cazuri si e bine”, a mai adãugat dr. Liliana Dumitru. Operatiunea de strângere de pe strãzi a maidanezilor a demarat, dar acum oamenii trebuie sã se fereascã si de insecte. Asta ca sã nu ajungã în stare de soc la urgentã.

Diana Mitrache