6Afaceristul din Petrosani n-a avut nici de aceastã datã sorti de izbândã la Înalta Curte de Casatie si Justitie. Magistratii i-au respins recursul declarat împotriva arestãrii preventive, decizie dictatã de Curtea de Apel Alba.

Hotãrârea judecãtorilor de la Înalta Curte de Casatie si Justitie este definitivã. Ca atare, Simota, fost consilier local PNL la Petrosani, si care în urma cu câtiva ani apãrea în clasamentul celor mai bogati români, mai rãmâne dupã gratii încã 30 de zile.

Omul de afaceri din Valea Jiului este acuzat de DIICOT cã a coordonat o grupare infractionalã deosebit de violentã, constituitã din opt persoane, grupare specializatã în comiterea unor infractiuni de santaj asupra unor oameni de afaceri locali, cãmãtãrie, înselãciune, care a actionat în principal pe raza judetului Hunedoara.

Din materialul probator aflat la dosarul cauzei, liderul grupãrii era Alin Simota, cel care transmitea ordinele cãtre inculpatul Cristian Constantin Litera care asigura punerea lor în executare. La solicitarea lui Alin Simota, au fost executate mai multe acte de violentã la comandã, rãpiri si santaje asupra unor persoane, cu scopul de a fi divulgate adresele unde se aflã datornici de la care acesta avea de recuperat sume de bani, sau pentru ca acestia sã-si retragã memoriile si plângerile formulate cãtre diverse institutii.

Tot astfel, un candidat pentru functia de consilier local a fost agresat la solicitarea lui Alin Simota, pentru cã s-a opus unor cereri si proiecte de lucrãri solicitate de firmele pe care inculpatul le administra.

Maximilian Gânju