N-au stiut sã se joace fãrã sã distrugã, iar acum suportã consecintele. Nimeni nu mai are voie pe terenurile de sport ale scolilor fãrã acordul conducerilor unitãtilor de învãtãmânt, altfel riscã sã se aleagã cu amenzi.

Sub pretextul cã joacã fotbal, o parte a celor care au folosit în aceastã varã terenurile de sport de la unitãtile scolare din Petrosani le-au vandalizat. Porti distruse, terenul sintetic degradat sau garduri rupte, asa se prezintã acum terenurile de sport de la scoli. Iar administratia publicã a decis sã ia mãsuri, mai ales cã nu sunt nici fonduri pentru reabilitarea acestora.

„În aceastã varã s-au produs tot felul de furturi si distrugeri si, în consecintã, s-a luat deciziua ca intrãrile pe terenurile de sport de la unitãtile scolare sã se facã pe bazã de cerere. S-au pus si afise în acest sens”, a declarat vicreprimarul municipiului Petrosani, Dorina Nitã.4-1

În plus, Politia Localã verificã în teren dacã se respectã aceste reguli, iar mai multe echipe s-au deplasat la Scoala Generalã „I.G. Duca” sediul nou si sediul vechi, la Scoala Generalã nr. 6 si la Scoala 7, dar la aceasta din urmã nu s-au decsoperit garduri deteriorate sau urme cã s-ar fi pãtruns pe teren..

„Deja s-au dat câteva avertismente si urmeazã sã fie aplicate si amenzi contraventionale”, a mai spus viceprimarul Petrosaniului. Cele mai mari ppobleme sunt la Scoala Generalã „I.G. Duca”, unde persoane din Colonie au vandalizat terenurile de sport.

Carmen Cosman